'Alien'-franchise neemt een verrassende wending

'Alien'-franchise neemt een verrassende wending

De Alien-serie laat meer bedrijven zien.

Noah Hawley hint erop dat zijn Alien-serie nieuwe technieken zal introduceren die kunnen wedijveren met de Weyland-Yutani Corporation.

De immens populaire actiefranchise bestaat sinds de jaren tachtig. Hoewel bedenker Ridley Scott terugkeerde voor twee nieuwe films in de afgelopen paar jaar, wisten die niet te voldoen aan de hoge verwachtingen bij de franchise. En dus waren fans benieuwd toen ze te horen kregen dat Noah Hawley - bedenker van de series Fargo en Legion, een Alien-serie zou maken die zich op Aarde afspeelt.

Concurrentie tussen bedrijven
Esquire vroeg Hawley hoe hij met zijn serie straks de wereld van Alien uit wil breiden. Hij blijkt dat met name te willen bewerkstelligen door in te zetten op de technologie van Weyland-Yutani.

De serie focust zich vaak op de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie en dominantie van het bedrijf diep in de ruimte. "Alien is een fascinerend verhaal omdat het niet alleen een monsterfilm is," begon Hawley.

"Het gaat ook om hoe wij gevangen zitten tussen ons primitieve verleden en de kunstmatige intelligentie uit onze toekomst. En beiden proberen ons te vermoorden. Hij speelt zich af op de Aarde van de toekomst. Op dit moment zou ik het omschrijven als Edison versus Westinghouse versus Tesla. Iemand gaat een monopolie krijgen op elektriciteit. We weten alleen nog niet wie het is. In de films hebben we de Weyland-Yutani Corporation, dat duidelijk kunstmatige intelligentie ontwikkelt. Maar wat als de andere bedrijven op een andere manier kijken naar onsterfelijkheid? Bijvoorbeeld met cyborg verbeteringen of transmenselijke downloads? Welke techniek gaat dan winnen?"

NieuwsFilm

meest populair