Alan Rickman wist als een van de weinigen hoe Snape's verhaal zou eindigen

J.K. Rowling had de acteur het hele verhaal van Snape verteld, voordat alle boeken uit waren gekomen.

Sebastiaan Khouw 6 januari 2022 17:30 in Algemeen
De ware intenties van Severus Snape kwamen voor veel Harry Potter fans binnen als een grote verrassing. Het personage had door de boeken en films de rol van antagonist, en het leek voor veel fans alsof hij een van de schurken van het verhaal was.

Niets bleek minder waar te zijn, want Snape was juist Harry Potter aan het beschermen gedurende het verhaal. Dit deed hij uit zijn liefde voor Lily Potter (Harry's moeder).

J.K. Rowling
Weinig mensen wisten welke kant Snape's verhaal op zou gaan, zelfs in de vroege dagen van de film franchise. Maar auteur J.K. Rowling had de overleden acteur Alan Rickman in vertrouwen genomen.

Rowling had de acteur het levensverhaal van Snape verteld, voordat het volledige verhaal gepubliceerd was. Rickman wist voor iedereen het verhaal van Snape geheim te houden.

Daniel Radcliffe
De overleden acteur speelde Snape - een van de belangrijkste personages in Harry Potter's verhaal door de films heen. Daniel Radcliffe speelde het titulaire hoofdpersonage zelf, en maakte recent bekend dat Rickman alle geheimen van Snape al wist.

Tijdens de Return to Hogwarts 20th Anniversary special praatte Radcliffe met [url=https://www.filmtotaal.nl/persoon/6003]Gary Oldman[/i] over hun ervaringen met het samenwerken met de overleden Rickman. Volgens Radcliffe wist niemand in de cast of crew hoe de verhalen van de personages zouden eindigen, omdat niet alle boeken nog gepubliceerd waren op dat moment.

Alan Rickman
De overleden acteur had echter alle informatie al gekregen van Rowling. Omdat zijn personage andere intenties had dan Rickman verwachtte, wilde hij graag weten hoe het verhaal van Snape zou eindigen.

Volgens Radcliffe had de overleden acteur Rowling benaderd, omdat hij wilde weten wat er ging gebeuren met zijn personage. Rickman kwam erachter wat zijn rol in het verhaal was, en vertelde dit ook aan niemand door - zelfs niet aan de regisseurs van de eerdere films.

NieuwsFilm