Michael B. Jordan (Black Panther) wil Denzel Washington in het MCU

De twee werkten samen aan 'A Journal for Jordan' en zien een nieuwe samenwerking wel zitten!

Wouter Drummen 7 januari 2022 15:12 in Algemeen
Michael B. Jordan werkte met Denzel Washington samen aan A Journal for Jordan. Deze samenwerking is zo te zien goed bevallen, want Jordan hoopt nu een Washington voor Marvel-rol te kunnen strikken.

Jordan was natuurlijk te zien als schurk Erik Killmonger in Black Panther en hij keerde terug voor deze rol in de serie What If..?. De nodige fans hopen echter dat het hier niet bij blijft en dat hij wederom in de huid kruipt van zijn geliefde personage.

Rol voor Washington
Tijdens een recent interview werd de acteur gevraagd of hij Washington ook in het MCU zou willen zien. Lang hoefde hij er niet over na te denken: "Absoluut, zonder enige twijfel! Ik heb zelf ook al een aantal ideeën en ik zou het geweldig vinden om daar aan te kunnen werken!"

Jordan geeft wel aan dat hij zich eerst volledig wil concentreren op zijn regiedebuut, Creed III, waarin hij wederom de hoofdrol op zich neemt: "Pas als ik daar klaar mee ben, kan ik over andere creatieve projecten gaan denken".

Wel of niet
Het zou niet heel erg gek zijn om Washington in het MCU te zien. Marvel weet elke keer weer grote acteurs te strikken, maar Washington is wel een zeer gewilde acteur en heeft een drukke agenda. Hij zei tijdens het interview dan ook dat Jordan tempo moet maken als hij Marvel zou moeten komen versterken.

De tweevoudige Oscarwinnaar heeft namelijk net pas goed en wel de opnames van Joel Coen's The Tragedy of Macbeth erop zitten, maar hij zei onlangs al in gesprek te zijn met wereldberoemde regisseurs Paul Thomas Anderson (There Will Be Blood), Alfonso Cuarón (Gravity) én Steve McQueen (12 Years a Slave) over nieuwe projecten.

NieuwsFilm