Gerucht: 'Blade' introduceert een heldin in het Marvel Cinematic Universe

De komende Blade-film zou ook een heldin introduceren.

Jim Pedd 8 januari 2022 07:06 in Algemeen
Let op: dit artikel bevat mogelijk SPOILERS.

Er is een casting call uitgegaan voor wat volgens de verhalen Marvel Studios-film Blade is. Het lijkt erop dat de film mogelijk de geliefde van Dane Whitman, Faiza Hussain, a.k.a. Excalibur, gaat introduceren.

In de scène na de aftiteling van Eternals is ineens Mahershala Ali's Blade te horen. Hij gaf wat advies aan Dane Whitman die op het punt stond om het Ebony Blade op te pakken. Het hintte op een Blade / Black Knight samenwerking in de toekomst van het MCU en het lijkt erop dat de Marvel-reboot van Blade ook het liefje van de Black Knight introduceert.

Excalibur in het MCU
Marvel Studios schijnt op zoek te zijn naar een Noord-Afrikaanse actrice die Frans spreekt en ergens tussen de 20 en 40 jaar oud is. Zij zou een personage genaamd Faiza moeten spelen.

Faiza wordt omschreven als "een harde, lenige vechter met een sterke aanwezigheid; een prater die niet van ophouden weet'. Mogelijke kandidaten "moeten open staan voor een trainingsperiode vooraf. Acteurs met vechtervaring worden aangemoedigd zich aan te melden."

Het lijkt om Dr. Faiza Hussain te gaan, een moslima die Excalibur gebruikte en zich later vernoemde naar het zwaard van koning Arthur toen ze agent van MI13 werd. Samen met Dane Whitman streed ze tegen een invasie van de Skrulls.

NieuwsFilm