Waarom Marvel-film 'Eternals' dit personage dood liet gaan

Waarom Marvel-film 'Eternals' dit personage dood liet gaan

Let op: bevat spoilers!

Let op: Dit artikel bevat SPOILERS.

Eternals-regisseur Chloé Zhao legt in een nieuw interview uit waarom een van de personages in de Marvel Studios-film om het leven kwam en waarom voor een specifiek personage gekozen werd.

In Eternals komt Gilgamesh om het leven. De dood van het personage stond volgens Zhao ten dienste van een ander Marvel-personage, namelijk Thena. "Zij had geen andere keuze dan haar kwetsbaarheid, haar rommeligheid, te omarmen", aldus Zhao in een interview met Empire.

Waarom moest 'ie dood?
"Voorheen had ze Gilgamesh. Hij gaf haar het belangrijkste: 'weet: je hebt het in je'. Zij kan niet vechten met vuur, maar moet dat water binnen laten stromen. Ze moet echt haar zachte kant omarmen en de herinneringen ophalen die haar helpen genezen", ging ze verder.

Zhao concludeerde: "Dit stond allemaal opgeschreven in het script. Maar het verlies van Gilgamesh was ook zwaar voor de hele groep."

In de film leidt Thena aan Mahd Wy'ry, een ziekte die ertoe leidt dat ze haar herinneringen kwijtraakt. In de film kiest Gilgamesh ervoor om over haar te waken, ook al waarschuwde Ajak ervoor dat dit zou kunnen leiden tot een aanval van Thena op hem. Uiteindelijk offerde hij zichzelf op in een gevecht tegen Deviants om Thena te beschermen.

NieuwsFilm

meest populair