Waarom heten alle Sith in 'Star Wars' eigenlijk Darth?

Waarom heten alle Sith in 'Star Wars' eigenlijk Darth?

Waar komt dat vandaan?

In het Star Wars-universum is er geen groep zo dreigend als de Sith. Ze zijn naar elkaar zelfs zo dreigend, dat er maar 2 tegelijk mogen zijn, omdat er anders te grote oorlogen uitbreken en ze hun ware strijd tegen de Jedi niet goed kunnen voeren.

Een ding dat de Sith verder gemeen hebben, is het woord 'Darth' dat ze voor hun naam zitten. De bekendste is natuurlijk Darth Vader, samen met Darth Sidious en Darth Maul. Maar waar komt dat voorvoegsel eigenlijk vandaan?

Waar komt Darth vandaan?
Gelukkig staat de Star Wars-franchise bol van uitleg over verschillende fenomenen. Het woord 'Darth' blijkt een afkorting te zijn van het woord 'Daritha' uit de taal van de Rakatan. Het betekent zoveel als 'keizer'.

Een andere optie is dat het van de woorden 'darr' en 'tah' komt, wat 'verovering' en 'dood' betekent. Darth zou daarmee ook zoiets als 'verovering van de dood' kan betekenen.

De vraag die nu rijst is natuurlijk ook wie de Rakatan dan ware. Dat is een oeroude groep amfibie-mensachtigen die de Dark Side van de Force omarmden. Uiteindelijk stierven ze uit door de corruptie die uitgaat van die kant van de Force.

Volgens Sith Lord Kas'im is Darth verder een titel die "meer is dan een symbool van kracht. Het werd gebruikt door de Dark Lords die hun wil wilden opleggen aan andere Masters. Het was een uitdaging; een waarschuwing om te knielen of vernietigd te worden."

NieuwsFilm

meest populair