Straks de bioscopen weer open met deze topfilm?

Licorice Pizza is misschien wel de Oscarwinnaar.

In de Groot-Brittannië, België en de meeste andere landen is veel gewoon open. Winkels, restaurants en ja, bioscopen. Waarom wij in Nederland in een redelijk harde lockdown zitten wordt daardoor met de dag onduidelijker. De druk op Rutten en co. neemt toe. Waarom eigenlijk?

Het is uiteraard een discussie die we kunnen voeren, maar daar zijn andere platforms voor. Waar we ons wel druk over kunnen maken is over naar welke film we gaan als de bioscopen straks weer opengaan. We komen met een tip!

Ga naar Licorice Pizza van Paul Thomas Anderson
De film Licorice Pizza van regisseur Paul Thomas Anderson (There Will Be Blood, Phantom Thread) wordt gezien als dé kanshebber op de Oscar voor Beste film. Het drama met onder meer Alana Haim, Cooper Hoffman, Sean Penn, Tom Waits en Will Angarola staat er ook goed op bij de critici.

Licorice Pizza scoort op de Tomatometer van Rotten Tomatoes namelijk een prima 92 procent na 235 recensies, met een 8,5 / 10 als gemiddelde beoordeling. De publieksscore staat op 72 procent met een 3.8 / 5 als gemiddelde beoordeling.

De critics consensus luidt als volgt: Met Licorice Pizza schakelt Paul Thomas Anderson over naar een verrassend comfortabele bezetting, met optredens die mogelijj het sterrendom brengt naar de frisse nieuwkomers."

Wat zeg jij? Ga jij voor Licorice Pizza, te zien vanaf 20 januari? Of ga jij voor de grotere films, zoals Spider-Man: No Way Home, The King's Man of The Matrix Resurrections? Of loop je de bioscoop plat voor al deze en andere films?



NieuwsFilm

meest populair