Obi-Wan Kenobi vergist zich enorm in 'Star Wars'

Obi-Wan Kenobi vergist zich enorm in 'Star Wars'

De Tusken Raiders zijn wel goede schutters.

Let op: Dit artikel bevat SPOILERS voor The Book of Boba Fett aflevering 2.

Obi-Wan Kenobi kon zich niet meer vergissen over Tusken Raiders en hun accuratesse vergeleken met Imperial Stormtroopers. In een klassiek stukje tekst, merkt hij iets heel erg doms op over de Tusken, iets dat nooit meer stand heeft gehouden in de franchise.

In A New Hope horen we Obi-Wan Kenobi bij een Jawa Sandcrawler opmerken dat alle Jawas dood zijn. Niet alleen waren de sporen in het zand sporen die niet bij de Tusken horen (die rijden achter elkaar en deze sporen waren naast elkaar), ook waren de schoten volgens hem te precies voor de zandmensen. "Alleen Imperial Stormtroopers schieten zo accuraat". Vervolgens zie je de hele film hoe Stormtroopers bijna niets raken.

Helemaal fout
De serie The Book of Boba Fett laat zien hoe fout Obi-Wan kenobi zat. Tijdens de overval op een trein zien we hoe Boba Fett en een aantal Tusken Raiders een trein overvallen.

Fett laat van een flinke afstand een groep Tusken schieten op de schutters op de trein. Geen van hun schoten mist, ook al is het een snel bewegende trein. Kortom: wat nou niet precies!?

Gelukkig is de Star Wars-franchise zich daar ook wel van bewust. Star Wars Rebels laat bijvoorbeeld zien hoe Captain Rex z'n Stormtrooper-helm afgooit en roept dat hij daarom niet precies kan schieten. En in The Mandalorian zie je twee scout troopers die een stukje afval een paar meter verderop niet eens kunnen raken.

NieuwsFilm

meest populair