Hoelang kunnen bioscopen de dichte zalen nog accepteren?

Nederlanders gaan massaal naar België.

De deuren van de bioscopen in Nederland zitten al weken op slot en dat vinden filmfans niet leuk. Zeker niet omdat er enkele grote bioscoopfilms verschenen die de nodige liefhebbers willen zien zonder dat ze de nodige spoilers hebben gelezen. Denk maar aan Spider-Man: No Way Home. België biedt uitkomst.

Net als voor het winkelen en vele andere vrijetijdsactiviteiten gaat het dagelijks leven gewoon door bij onze zuiderburen. Ondanks allerlei adviezen zijn we uiteraard van harte welkom, want het levert bakken met geld op bij de Vlaamse ondernemers die ook vaak hard zijn getroffen de afgelopen twee jaar.

Lekker naar Kinepolis in Antwerpen
De bioscoop Kinepolis in Antwerpen is al jaren een trekpleister voor Nederlandse filmfans en dat is het nu ook tijdens de Nederlandse lockdown.

"Kinepolis is een sterk merk," stelt een woordvoerder van de Nederlandse tak van het concern tegenover Het Parool. "Zeker in het verleden, toen we nog niet in Nederland zaten, reisden veel filmliefhebbers naar Antwerpen om daar in goed geoutilleerde zalen van nieuwe titels te genieten. Dat zijn ze nog niet vergeten."

Er is ook een reactie van Nederlandse Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters (NVBF). "Het blijft heel moeilijk te verkroppen dat de coronabesluiten in omringende landen op basis van feiten worden genomen," stelt voorzitter Boris van der Ham. "Bioscopen bewijzen al sinds het begin van de pandemie een veilig uitje te zijn, alle coronaregels worden nageleefd. Er is in Nederland nog geen enkele besmetting in een bioscoop geconstateerd."

Wanneer is het dan wel "veilig"?
De grote vraag is hoelang de bioscopen, groot of klein, de maatregelen accepteren. Vooral jongeren tot 30 jaar raken besmet en er is tot op heden geen of nauwelijks impact op ziekenhuisopname. De opnamecijfers dalen al sinds begin december. Dit geldt ook in de meeste andere landen waar het leven grotendeels doorgaat.

Wat denk jij? Denk jij dat we vanaf zaterdag weer naar de bioscoop kunnen? En ben jij uitgeweken naar België of een ander land om een film op het witte doek te kijken?

NieuwsFilm

meest populair