Maakt Disney een grote fout met dit iconische 'Star Wars'-personage?

Maakt Disney een grote fout met dit iconische 'Star Wars'-personage?

The Book of Boba Fett lijkt nog zoekende.

Eind verleden maand startte op Disney+ de serie The Book of Boba Fett. Eindelijk krijgt de bekende schurk uit de Originele Trilogie van de Skywalker Saga een eigen verhaal. Maar begaat Disney nu een fout? Let op: SPOILERS!

De tweede aflevering van The Book of Boba Fett laat ons veel van de achtergrond van het personage van acteur Temuera Morrison zien. We zien hoe hij in een eerdere fase van zijn leven een bondgenoot wordt van het woestijnvolkje de Tusken.

Begaat Disney een fout met het personage?
Ondanks dat zeker de tweede aflevering erg goed in elkaar zit en een mooie mix van actie en woestijndrama oplevert, lijkt Disney het personage voor nu af te schilderen als een held. Misschien wel te veel.

Op dit moment lijkt het personage vooral goed te doen. Ook in de huidige tijd lijkt hij het goede te willen doen en gedraagt hij zich als een personage dat zeker geen premiejager is of was in 'a galaxy far far away'.

Uiteraard zijn we nog maar twee afleveringen verder en wie weet heeft het hem erg geraakt dat hij de dood in de ogen keek toen hij in de bek van de Sarlacc belandde en er weer uit ontsnapte.

Wat zeg jij? Vind jij dat The Book of Boba Fett afbreuk doet aan het personage en met name zijn rol in de films Episode V: The Empire Strikes Back uit 1980 en Star Wars: Episode VI: Return of the Jedi uit 1983?



NieuwsFilm

meest populair