Dit wil Javier Bardem in elk geval per se doen in 'Dune: Part Two'

Dit wil Javier Bardem in elk geval per se doen in 'Dune: Part Two'

En zo te zien ziet Denis Villeneuve dit ook wel zitten!

Javier Bardem speelde een belangrijke rol in Dune, namelijk die van Stilgar, een van de leider van de inheemse Dune-bevolking genaamd Fremen. Hij keert terug voor het vervolg, waar hij zich nu over uitlaat.

De met een Oscar bekroonde acteur heeft namelijk een grote wens voor Dune: Part Two: "Wat ik echt wil is op een zandworm rijden" begint Bardem, een verwijzing naar de reusachtige wezens die op Dune wonen.

Goed nieuws
De kans lijkt ook groot dat dit gaat gebeuren. Kort op het einde van het eerste deel zagen we al een Fremen op een zandworm rijden en in het boek doet Stilgar dit ook. Bardem heeft het er dan ook al over gehad met regisseur Denis Villeneuve en hij leek wel open voor het idee.

Zo vervolgt Bardem: "Denis heeft me verteld dat hij het gaat proberen te regelen!" Heel erg gek is dit niet, aangezien Villeneuve al eerder liet weten maar liefst een jaar met een team van artiesten aan de zandworm gewerkt te hebben, voordat hij tevreden was met het resultaat. Nu dat dat gelukt is en deze monsterlijke wezens goed werden onthaald door de fans, kunnen we er wel van uitgaan dat we er meer van te zien gaan krijgen.

Scene
Bardem hoopt dat als het er van komt dat het dan zo precies zal zijn als in het boek, wanneer Stilgar een zandworm berijdt en Timothée Chalamet's personage Paul leert hoe hij de wezens moet temmen en juist kan gebruiken in de strijd tegen de Harkonnen.

"Hopelijk komt dit ook voor in het tweede deel" gaat Bardem verder. "Ik heb nog geen script gelezen, dus ik heb absoluut geen idee van wat er gaat gebeuren, maar ik maak me geen zorgen. Ik kan namelijk niet wachten om opnieuw met Denis te werken. Hij is een geweldige regisseur".

NieuwsFilm

meest populair