Robots plegen staatsgreep in scifi-film 'Bigbug' van Netflix

De start van de Matrix?

Bram de Groot 14 January 2022 08:52 in Video
De technologische ontwikkelingen zullen komende jaren in een enorme stroomversnelling gaan komen. Robots, AI, metaverse en meer van dat soort zaken zullen waarschijnlijk met enkele jaren gemeengoed zijn. Hoe zou de wereld er in 2045 uitzien?

Dat is uiteraard nog de vraag. Zaken als het klimaat zouden strenge eisen kunnen stellen aan alle energie die wordt verbruikt door die ontwikkelingen, maar wie weet vinden we ook daar een oplossing voor.

De Franse film Bigbug kijkt naar het jaar 2045. In de scifi-komedie van regisseur Jean-Pierre Jeunet (Amélie, Delicatessen) zijn er rollen voor onder meer Dominique Pinon, Elsa Zylberstein en André Dussollier (stem).

Trailer Bigbug: de start van de Matrix?
De film speelt zich af in 2045 en in dat jaar hebben mensen de meeste taken overgedragen aan AI, zelfs in het nostalgische huis van Alice. Dus wanneer robots een staatsgreep plegen, sluiten haar androids haar deuren beschermend.

Hieronder zie je de trailer en vanaf 11 februari staat Bigbug op Netflix.14 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Artificialis

Avatar

Kunstmatige intelligentie dat mensen voor hun eigen bestwil opsluit in hun eigen huizen. Hoe ironisch. In WandaVision was er een soortgelijke situatie. De moraal van het verhaal? Mensen onvrijwillige vrijheidsbeperkingen opleggen is een slecht idee.

Lurking metafan

Avatar

Van de makers van Amelie.

Als dat betekent dat dit net zo'n wacky, absurdistische film wordt met een Franse inslag, dan ben ik er wel voor te vinden Smiley face

Decepticon

Avatar

Hoef ik niet te zien, zal vast weer boutfilm zijn van Netflix.
Ik heb gisteren Mother Android gekeken, dat was ook weer een slechte boutfilm.

gbfan

Avatar

Zoveel mogelijk poep op Netflix douwen. Het liefst ook nog niet Engelstalig.
Zodra hbo er is gat hier de stekker eruit

MovieWanker

Avatar

@gbfan: er staan nog genoeg goede titels op Netflix die de moeite waard zijn. Maar inderdaad, het gehalte waardeloze poep titels neemt schrikbarend toe. Ze moeten wel gaan oppassen dat ze zichzelf niet in hun eigen voet gaan schieten met zoveel concurrentie nu. Dan graaf je op een gegeven moment je eigen graf. Maar ja, boeien? Gaan we toch ergens anders heen, keuze genoeg!

Filmhead

Avatar

Briljante regisseur. Geweldig dat dit eraan komt, leuk.

mcdaktari

Avatar

Wat voor een nieuwe streamingsite er ook bij mag komen, de mensen zullen altijd blijven klagen dat het niet goed is. Het is gewoon onmogelijk om het voor iedereen goed te doen. En een streamingsite die de aller nieuwste topfilms heeft komt er niet want dat is dan weer te duur. Dus je zult het moeten doen met wat er voor handen is, en anders maar snel gaan pindakazen ????

Maac

Avatar

Artificialis "Mensen onvrijwillige vrijheidsbeperkingen opleggen is een slecht idee."
Het alternatief is dat je mensen zelf de grenzen van hun vrijheden laat bepalen. Als je wilt weten hoe dat eruitziet zou je eens naar de beelden kunnen kijken naar de rellen van de vorige lockdown.
Kritisch zijn op de overheid en beleid is alleen maar goed, maar om nou de complete functie van een overheid te willen wegsnijden is wel heel erg dom, zelfs hier op Filmtotaal.

Je wekt keer op keer de indruk dat je gelooft dat de meeste mensen beter weten te handelen naar het volksbelang dan een overheid zoals wij die hebben, maar mensen zijn veel te egoïstisch om die verantwoordelijkheid te dragen.

Ik zag je ergens anders schrijven 'don't bite the hand that feeds you', ik stel voor dat je je kansen eens waagt in één van de landen waar ze geen lockdowns en vaccinaties hebben en iedereen maar doet waar 'ie zin in heeft. Kijken hoe lang het duurt voor je hier weer terugkeert om beroep te komen doen op het sociale vangnet van Nederland.

MovieWanker

Avatar

@Maac: wat jij beschrijft zijn de eigenschappen van een dictatuur. Dat vind jij dus allemaal prima? Dat is dus de wereld waarin jij graag leven wil? Oooowkeee.

Maac

Avatar

@MovieWanker
Nederland is geen dictatuur, dus waarom zou ik het Nederlandse regime verdedigen als ik zou pleiten voor iets dat daar compleet van afwijkt?

Wat je niet in de gaten lijkt te hebben is dat ook jij je houdt aan vrijheidsbeperkingen die de overheid jou oplegt. Zo heb jij niet de vrijheid om op elke weg 200 kilometer per uur te rijden en reken jij op handhaving van de overheid. Zo is er een rechtsysteem dat werkt omdat er competente mensen zijn die zijn gekwalificeerd om een proces te leiden, in plaats van dat wij allemaal het recht in eigen handen nemen.
Allemaal dingen die jij heel normaal en vanzelfsprekend vindt, maar op het moment dat we spreken over een bioscoopsluiting moet de overheid maar opdonderen en wij als volk het hele zooitje maar overnemen.

Ik vind het naïef om te denken dat je beter af bent zonder een overheid om genoemde redenen, daar vloeit toch totaal geen dictatuur uit voort?

Maar misschien wil je eerst een paar termen googelen en het dan nog eens proberen.

Fluffer

Avatar

Ja we kennen die scifi films ondertussen wel van Netflix , ziet er weer echt een topfilm uit.

MovieWanker

Avatar

@Maac: als je voor alles wegkijkt en je ogen sluit en de symptomen niet herkent is Nederland inderdaad geen dictatuur nee...

Maac

Avatar

^Zoals ik al zei: Google is your friend!

Beyonder

Avatar

Er zijn ook mensen die dat soort films wel ok vinden. Netflix kijkt naar een breder publiek.

NieuwsFilm

meest populair