'Star Wars' laat zien waarom Luke Skywalker nou echt de Jedi verliet

'Star Wars' laat zien waarom Luke Skywalker nou echt de Jedi verliet

Star Wars: The Last Jedi hintte er alleen maar naar.

Toen het publiek Luke Skywalker voor het eerst sinds de originele Star Wars-filmtrilogie zag in Star Wars: The Last Jedi (2017), waren sommigen verbaasd dat hij gekozen had voor een leven in isolatie en ver weg van de manieren van de Jedi.

In de comics, en dan vooral het meest recente Star Wars #20, leren we meer en meer over het besluit van Luke en de redenen die daar achter schuil gaan.

Een vertrek opbouwen
De verhaallijn van die comics bevindt zich ergens tussen de gebeurtenissen van Star Wars: The Empire Strikes Back en Star Wars: Return of the Jedi, met Luke's falen om Han Solo te redden van Boba Fett.

Daarop besluit Luke eerst meer Jedi-training te ondergaan en ontdekt hij een Holocron met de lessen van Yoda. Die holocron wijst Luke in de richting van het Gazian-systeem, waar hij een visioen heeft van een Jedi uit het High Republic-tijdperk, Elzar Mann.

Elzar merkt op dat Gazian een levend organisme is, een "convergentie in de Force". Elzar vertelt Luke over de tijden van de High Republic, toen er vele Jedi meer waren en legt uit dat hij een echo is van hoe hij was op het moment dat hij de planeet bezocht.

Verder vertelt het visioen van Elzar dat, hoewel Luke een connectie met de Force heeft, dat niet betekent dat hij de Jedi Order moet volgen. In tegenstelling tot Darth Vader en Darth Sidious, probeert hij Luke niet over te halen zich af te keren van de wegen van de Jedi, maar wijst hij erop dat Luke vooral zijn eigen pad moet volgen, waar hem dat ook toe leidt.

NieuwsFilm

meest populair