Daniel Radcliffe wordt niemand minder dan 'Weird Al' Yankovic

Dit kan nog wel eens iets heel leuks worden.

Bram de Groot 19 januari 2022 07:48 in Algemeen
Voormalig Harry Potter-ster Daniel Radcliffe is gecast als vijfvoudig Grammy-winnaar Weird Al Yankovic in een biopic over de baanbrekende komische muzikant.

Weird: The Al Yankovic Story heeft tot doel "niets te verbloemen" terwijl het Yankovic' leven verkent na de room die hij verwierf door spoofnummers als "Eat It", "Like a Surgeon", "Dare to Be Stupid", "It's Alles over de Pentiums" en "Amish Paradise".

De officiële synopsis belooft veel vermaak doordat het zijn "verzengende liefdesaffaires met beroemdheden en verdorven levensstijl" onderzoekt en laat zien hoe hij "van een begaafd wonderkind naar de grootste muzikale legende aller tijden" werd.

Elke 33 jaar een grote Yankovic-film
Yankovic zegt in een verklaring: "Toen mijn laatste film UHF in 1989 uitkwam, heb ik mijn fans plechtig beloofd dat ik elke 33 jaar een grote film zou uitbrengen. Ik ben erg blij dat ik kan zeggen dat we op schema liggen."

Yankovic en Eric Appel schreven het scenario, Appel regisseert en produceert de film. De opnames beginnen begin februari in Los Angeles en de film zal exclusief beschikbaar zijn op The Roku Channel.NieuwsFilm