Eindelijk, na meer dan 25 jaar krijgt Michael Manns 'Heat' een vervolg

Niet een filmvervolg, maar wel een boek van Michael Mann.

Bram de Groot 20 januari 2022 19:17 in Algemeen
Regisseur Michael Mann was ooit verantwoordelijk voor het uiterst geliefde Heat uit 1995, met onder meer Al Pacino, Robert De Niro, Tom Sizemore, Jon Voight en Val Kilmer. Daarna verschenen nog enkele topfilms van Mann, maar tegenwoordig is het erg stil rond de 78 jarige filmmaker.

In 2016 onthulde Mann dat hij het bedrijf Michael Mann Books wilde gaan oprichten en dat hij een vervolg zou gaan schrijven op Heat, simpelweg Heat 2. Nu ruim vijf jaar later is het boek zo goed als af en is bekend wanneer deze verschijnt.

Heat 2 dit jaar te lezen
Mann is ook van plan om het boek te verfilmen. Hij zou dit als producent willen doen. "Absoluut, het landschap verandert zo radicaal en zo snel, dus wie weet?" zei Mann in 2019 op de vraag of we Heat 2 ook als film of serie krijgen te zien.

In mei 2020 onthulde dat Heat 2 zowel een vervolg als een prequel op de film zou worden, waarvan een deel van het script centraal stond voor de tv-film ​​L.A. Takedown uit 1989.

Het boek schreef Mann uiteindelijk met schrijver Meg Gardiner en nu is duidelijk dat Heat 2 in augustus in het schap verschijnt. De onderstaande boektrailer laat ook de jaartallen 1989 en 2002 zien.NieuwsFilm