Leonardo DiCaprio laat zich uit over bioscoop vs streaming

De acteur ziet voor- en nadelen.

Wouter Drummen 20 januari 2022 11:27 in Algemeen
Er komen steeds meer streamingdiensten en deze worden ook alsmaar groter. De nodige filmliefhebbers zijn echter bang dat dit negatieve gevolgen zal hebben voor de bioscoopervaring. Nu laat Leonardo DiCaprio zich er eveneens over uit.

DiCaprio heeft natuurlijk al heel wat pareltjes geleverd met de nodige grote films. Denk bijvoorbeeld maar aan The Departed, Inception en The Revenant. De laatste jaren is hij echter ook vaker op streamingdiensten te zien.

Anders
Zo is de met een Oscar bekroonde acteur op Netflix te zien in Don't Look Up en binnenkort zal hij weer te zien zijn in een Martin Scorsese-film, genaamd Killers of the Flower Moon, al komt deze ook uit op Apple TV+.

DiCaprio zegt er het volgende over: "Beide hebben hun voor- en nadelen. Enerzijds vind ik dat veel interessante documentaires, miniseries en indie-films gefinancierd worden door streamingdiensten. Anderzijds vraag ik me af hoeveel mensen er naar de bioscoop gaan om niet naar grote franchisefilms te kijken".

Onzeker
"De toekomst is heel onzeker, nu al helemaal" gaat de acteur verder. "Zelf ben ik een enorme voorstander van de bioscoopervaring. Op het einde van de rit is film een kunstvorm en het gevoel van een donkere zaal binnen te stappen met het idee dat je mogelijk iets compleet unieks gaat beleven en je twee uur op een verhaal te focussen is onvervangbaar".

DiCaprio hoopt dan ook dat Killers of the Flower Moon niet enkel en alleen op Apple TV+ te zien zal zijn, maar ook in de bioscoop: "Zo beleef je films toch op de best mogelijke manier en ik wil dan eigenlijk ook toch proberen zo veel mogelijk films te maken die in de bioscoop te zien zullen zijn. Helaas is dat voor sommige films vandaag de dag wel lastig..."

Blockbusters vs de rest
DiCaprio denkt namelijk dat alleen nog de grootste films in de bioscoop te zien zullen zijn, terwijl streamingdiensten de voorkeur zullen gaan krijgen voor kleinere films: "Het lijkt erop dat alleen blockbusters nog bioscoopreleases zullen krijgen, maar aan de andere kant worden voor de streamingdiensten veel boeiende projecten gemaakt die 10 of 15 jaar geleden geen financiering zouden hebben gevonden".

NieuwsFilm