Riddler in 'The Batman' gebruikte deze seriemoordenaar als inspiratie

De langverwachte superheldenfilm van Matt Reeves bereikt over iets meer dan een maand de bioscopen.

Zilko Tarici 21 januari 2022 18:19 in Algemeen
Matt Reeves, regisseur van The Batman, heeft uitgelegd hoe de Zodiac-moordenaar de inspiratie vormde voor schurk The Riddler.

In de nieuwe Bat-film zien we Paul Dano als Edward Nashton, die in Gotham beter bekend staat als The Riddler, een schurk die Batman en politie veelal te slim af is en hen met puzzels betrekt bij zijn daden. In de trailers van de film wordt er behoorlijk geheimzinnig gedaan over The Riddler, dus wie weet wat ons te wachten staat.

Moderne Zodiac
Tijdens een recent gesprek met MovieMaker, liet Matt Reeves weten dat hij zijn versie van The Riddler heeft gebaseerd op de beruchte Zodiac Killer, een seriemoordenaar die in de jaren '70 actief was, maar wiens identiteit nooit volledig s vastgesteld. Reeves zei er het volgende over:

"Het idee achter de film is dat The Riddler een schurk in de trant van de Zodiac Killer is, en prominente figuren uit Gotham ombrengt. Het begint met de burgemeester, maar het wordt daarna alleen maar erger. Door deze figuren te vermoorden, legt The Riddler tegelijkertijd bloot dat deze mensen niet zijn wie men dacht. En al snel merk je dat er een verband is tussen al deze slachtoffers. Batman en Gordon hebben de taak om de aanwijzingen die The Riddler achterlaat met elkaar te verbinden."

The Batman draait, als alles goed gaat, vanaf 3 maart in de Nederlandse bioscopen.

NieuwsFilm