Deze stevige film pakt plek in de Netflix Top 10

Horrorfilm die eigenlijk nog best vermakelijk is.

Bram de Groot 24 januari 2022 20:30 in Algemeen
Met een aantal nieuwe releases ziet de Netflix Top Tien er nu dit weekend weer wat anders uit. Er staat een romkom op nummer 1, een oorlogsfilm op nummer 2 en een ijzersterke thriller op nummer 4. Op plaats negen vind je nu een vermakelijke horrorfilm terug.

Het betreft The Crazies van regisseur Breck Eisner, die ook bekend is van titels als The Last Witch Hunter en Sahara. Hoofdrollen zijn er voor Timothy Olyphant, Radha Mitchell, Joe Anderson en Danielle Panabaker.

The Crazies, remake van origineel van George A. Romero
De film is een remake van het gelijknamige origineel van schrijver en regisseur George A. Romero, grootmeester in het genre. De 2010-versie staat op een prima 71 procent op Rotten Tomatoes en was winstgevend op het witte doek.

In The Crazies krijgen de bewoners van een klein plaatsje in Iowa te maken met een vervuiling van hun watervoorziening. Het water blijkt te zijn besmet door een mysterieus gif, dat is vrijgekomen na een vliegtuigcrash vlakbij het plaatsje. Beetje bij beetje beginnen de inwoners gestoord te worden.NieuwsFilm