Teleurgestelde Martin Scorsese: "Kijk 'Nightmare Alley' alsjeblieft in de bioscoop!"

De cijfers vallen tegen, maar volgens de regisseur is dat onterecht.

Wouter Drummen 24 januari 2022 12:58 in Algemeen
Guillermo del Toro's nieuwste film, Nightmare Alley, zal over enkele dagen te zien zijn. Zijn collega en vriend, Martin Scorsese, heeft nu in de Los Angeles Times een oproep gedaan om de film in de bioscoop te gaan kijken.

Nightmare Alley heeft op dit moment helaas nog niet aan de box-office weten te overtuigen. Volgens The Irishman-regisseur komt dat omdat de film als een film noir wordt afgeschilderd, waardoor mensen denken dat het om een soort pastiche gaat. Scorsese is echter een grote fan van de film en vindt dat Nightmare Alley veel meer aandacht verdient.

Reactie
Volgens de geliefde regisseur heeft del Toro de gelijknamige roman prachtig verfilmd. Zo zegt Scorsese: "Nightmare Alley is trouwer aan de essentie van de film noir dan de vele hommages die door de jaren heen zijn gemaakt en nog steeds gemaakt worden".

"Het is ook erg knap hoe de film over hedendaagse thema's gaat, terwijl hij zich tijdens de economische crisis van de jaren dertig afspeelt. De urgentie en de wanhoop van toen overlappen met de urgentie en de wanhoop van nu op een onrustwekkende manier. De film trekt als het ware aan de alarmbel".

Kans
Scorsese hoopt dan ook dat filmliefhebbers Nightmare Alley een kans geven: "Als je beslist hebt om 'Nightmare Alley' als een film noir of iets anders te bestempelen, zou ik je aandringen om de film van naderbij te bekijken. Als je om een of andere reden beslist hebt om hem links te laten liggen, denk er dan alsjeblieft nog eens over na".

"Een filmmaker als Guillermo del Toro geeft ons films die met liefde en passie zijn gemaakt. Hij heeft onze steun niet nodig, hij verdient ze".

NieuwsFilm