'Fight Club' krijgt wel erg bizar alternatief einde in China

Er werd even iets veranderd aan Fight Club.

Jim Pedd 26 januari 2022 06:00 in Algemeen
Het einde van cultklassieker Fight Club uit 1999 is veranderd in China. Met grote woede onder fans van de film als resultaat.

Filmfans in China viel het afgelopen weekend op dat Fight Club ineens een heel ander einde kreeg. De film werd toegevoegd aan het aanbod van streamingplatform Tencent Video. Daar kreeg de boel een make-over en werd de anarchistische, anti-kapitalistische boodschap die de film een wereldwijde hit maakte veranderd.

Fight Club-einde
In het oorspronkelijke einde zie je dat The Narrator zijn denkbeeldige alter ego, Tyler Durden, vermoordt. Daarna ziet hij meerdere gebouwen exploderen, wat suggereert dat het plan van zijn personage om de moderne beschaving te verwoesten slaagt.

De nieuwe versie in China laat echter een heel ander einde zien.

Daar slaagt The Narrator er namelijk in om Durden te vermoorden. Vervolgens zie je geen gebouwen ontploffen, maar is er een zwart scherm. Dan verschijnt tekst in beeld: "De politie had het complete plan snel uitgevogeld en arresteerde alle criminelen en wist te voorkomen dat de bom explodeerde."

Daarnaast werd Tyler (onderdeel van de denkbeelden van The Narrator) naar een gekkenhuis gestuurd voor psychologische behandeling en later uit 't ziekenhuis ontslagen. Best opmerkelijk gezien 't niet-bestaande karakter van Tyler Durden.NieuwsFilm