Bradley Cooper stopte bijna met acteren, maar bleef actief dankzij deze film

Bradley Cooper stopte bijna met acteren, maar bleef actief dankzij deze film

Licorice Pizza hielp de acteur enorm.

Bradley Cooper vertelde dat hij bijna stopte met acteren, tot hij een rol aangeboden kreeg in Licorice Pizza van regisseur Paul Thomas Anderson.

Hoewel Cooper een carrière achter de rug heeft vol lof en meerdere Oscar-nominaties, werkte hij nooit eerder met Anderson. Gelukkig werkt de 47-jarige acteur nu dus wel samen met Anderson, en wel aan het bijzonder getitelde Licorice Pizza.

Bijna gestopt
Er is een lange waslijst aan A-lijst acteurs die met Anderson werkten. Desondanks zijn er nog heel wat sterren die geen film met hem maakten. Waaronder dus Cooper.

Hij vertelde tijdens een interview dat het aanbod van Anderson om samen met hem aan Licorice Pizza te maken, er zelfs toe leidde dat hij besloot nog niet met acteer-pensioen te gaan.

"De reden waarom ik niet stopte met acteren, is Paul Thomas Anderson. Toen hij mij belde om misschien in zijn film te spelen, nou ja, ik wist dat ik alles hiervoor zou doen," aldus Cooper, die onthulde dat hij heel ver moest gaan voor de film.

"We namen pauze van Nightmare Alley, ik kon een baard laten staan en Searchlight was echt aan het bidden dat ik geen COVID zou krijgen omdat we door moesten met Nightmare Alley. Maar ik dacht: 'No way dat ik dit niet ga doen'. Dit was de eerste film sinds COVID. En Jon Peters was het begin van de film, dus ik begon samen met iedereen, wat prachtig was, in tegenstelling tot wanneer je pas laat binnenkomt als iedereen al bezig is. Ik bracht drieënhalve week met Paul door, keek naar alle cameratests. Hij leerde mij vanalles over lenzen, dingen die ik echt niet wist. Hij is ongelofelijk."

NieuwsFilm

meest populair