Dit is waarom regisseur Penelope Spheeris niet terugkeerde voor 'Wayne's World 2'

Dit is waarom regisseur Penelope Spheeris niet terugkeerde voor 'Wayne's World 2'

Penelope Spheeris vindt dat het vervolg op Wayne's World te snel uitkwam.

Regisseur Penelope Spheeris heeft aangegeven dat ze vindt dat Wayne's World 2 te snel uitkwam na de originele film. [i]Spheeris[i] regisseerde de eerste Wayne's World film.

De films zijn gebaseerd op de populaire en gelijknamige Saturday Night Live sketch. Wayne's World kwam uit in 1992 en Wayne's World 2 in 1993.

Penelope Spheeris
Het is in 2022 30 jaar geleden dat de eerste Wayne's World in de bioscopen uitkwam. Regisseur Penelope Spheeris heeft nu eindelijk uitgelegd waarom ze niet terugkeerde voor het tweede deel in de franchise.

Spheeris gaf in een recent interview met Screen Rant aan dat ze niet terugkeerde, omdat het plan voor Wayne's World 2 te snel aan orde kwam. De regisseur gaf aan nu wel interesse te hebben om een Wayne's World 3 te regisseren, maar dat de beslissing daarvoor in de handen van Paramount ligt.

Wayne's World
Wayne's World en zijn vervolg hielpen bij het lanceren van de filmcarrières van Mike Myers en Dana Carvey. Het verhaal van de eerste film laat zien hoe de publiek toegankelijke talk show Wayne naar kabeltelevisie gaat.

Vanwege het succes van Wayne's World werden er direct plannen gemaakt voor een vervolg. Wayne's World 2 vervolgt het verhaal van de personages uit het eerste deel, als ze proberen hun eigen muziekfestival te organiseren.

Wayne's World 3
Beide Myers en Carvey zijn de laatste jaren teruggekeerd als hun personages uit Wayne's World. Ze waren dan niet te zien in een speelfilm, maar wel in enkele reclames.

Daarnaast hadden ze ook een korte reünie bij Saturday Night Live. Het is echter onduidelijk of er een nieuwe Wayne's World film zal komen, omdat de personages uit de film best gecommercialiseerd zijn geworden.

NieuwsFilm

meest populair