Ontslagen 'Star Wars'-regisseurs over 'Solo: A Star Wars Story'

Ontslagen 'Star Wars'-regisseurs over 'Solo: A Star Wars Story'

Hoe hebben ze dat ervaren?

Toen Lucasfilm aankondigde dat Phil Lord en Chris Miller een film over Han Solo zouden maken, waren Star Wars-fans meteen dolenthousiast. Maar een paar weken voor het einde van de opnames, kondigden ze aan op te stappen.

Vervolgens waren er verschillende berichten over ruzie tussen de twee en de filmstudio. Velen wezen op ruzie over de toon van het avontuur. Nu stelt het tweetal dat ze de kans nog altijd waarderen.

Solo: A Star Wars Story maken
"We wilden altijd projecten maken die, net als Han, onafhankelijk waren, en dat proberen we ook echt altijd te doen en wilden we ook graag met deze film realiseren," aldus Lord tijdens de Happy Sad Confused podcast. "Het was grappig, want de eerste Star Wars-film was ook een onafhankelijke film die buiten het Hollywood-systeem gemaakt was. En Han is de belichaming van die onafhankelijkheid."

"Het goede nieuws is dat ze ons niet af kunnen pakken wat we geleerd hebben. Dat was zo veel. We hebben ook mogen werken met de beste mensen, zoveel vrienden gemaakt. We hebben, zoals we dat in animatie noemen, 'tekenmijlen' gemaakt. En dat heeft ons in het geheel betere filmmakers gemaakt. Dus hoewel er duidelijk negatief emoties verbonden zijn, heb ik het gevoel dat - en zo voel ik mij over alle projecten - dat we beter zijn geworden, veel hebben geleerd en hebben mogen samenwerken met veel mensen."

Na het vertrek van het tweetal, nam Ron Howard de productie over en zorgde hij voor heropnames.

NieuwsFilm

meest populair