Mel Gibson vertelt waarom hij 'Lethal Weapon 5' regisseert

Mel Gibson vertelt waarom hij 'Lethal Weapon 5' regisseert

Al jaren in ontwikkeling, maar nu komt er vaart in. Lijkt het.

Al jaren had Richard Donner (The Omen, Superman) een vijfde film in de Lethal Weapon-reeks in gedachte. Het vervolg leek er ook te gaan komen, maar iedere keer was er weer vertraging. Afgelopen jaar overleed Donner op 91 jarige leeftijd.

Niet veel later werd duidelijk dat Mel Gibson de regie op zich zal nemen van Lethal Weapon 5. In gesprek met Entertainment Tonight ging Gibson in op de keuze.

Een eer om te mogen doen
"Ja, ik regisseer de film. Ik kijk er echt naar uit," zei Gibson "Ik wou dat ik deze niet regisseerde. Ik wou dat Richard Donner hier nog was om het te doen, maar hij verliet ons voortijdig, Hij vroeg me eerder om het te doen. 'Hé jongen, als ik het niet haal, neem jij de teugels in handen, hè?'"

"Ik zei hem zijn mond te houden. Ik vind het een eer om dit in zijn plaats te mogen doen," voegde Gibson eraan toe. De acteur/regisseur keert uiteraard terug als Martin Riggs, met Danny Glover als Roger Murtaugh.

"Ik belde Danny [Glover] natuurlijk even op en zei: 'Hé dude, vind je het goed als ik dit regisseer?' Hij zei ja, laten we het doen," meldde Gibson. "Ik weet dat Danny het ook heel goed gaat doen. Hij is een beetje de 'showpony' in dit deel."

NieuwsFilm

meest populair