Eerste recensies 'Death on the Nile' met Gal Gadot: kijken of laten schieten?

Eerste recensies 'Death on the Nile' met Gal Gadot: kijken of laten schieten?

Het vervolg op Murder on the Orient Express uit 2017.

Het was even wachten tot de definitieve release van Death on the Nile nadat de film al werd verplaatst van december 2019 naar oktober 2020 en corona de film uiteindelijk naar februari 2022 duwde.

Het vervolg op Murder on the Orient Express met opnieuw regisseur Kenneth Branagh als Hercule Poirot krijgt nu te horen wat de recensenten van de film vinden. Op Rotten Tomatoes druppelen de eerste reviews binnen.

Redelijk positief ontvangst voor Death on the Nile
Op het moment van schrijven staat de whodunit-film op een redelijke 70 procent na 44 recensies, met een 5.70 / 10 als gemiddelde beoordeling. Murder on the Orient Express uit 2017 kwam tot 60 procent, met een 6.10 / 10 als gemiddelde beoordeling.

Death on the Nile werkt omdat het moeiteloos - en soms zelfs charmant - de kloof overbrugt tussen ouderwets entertainment en moderne eetlust," schrijft David Ehrlich van indieWire.

"De film is bevredigend genoeg, maar meer als glanzend, ouderwets entertainment dan een duivels slim mysterie," is de kritischere David Rooney van The Hollywood Reporter.

"Hoewel het nog steeds een cast met veel grote namen is, is deze niet zo oogverblindend als in de eerste film. Wanneer grote namen een groot deel van de belofte is, is dat dus wel van belang," voegt Olly Richards van Time Out.

"Branagh houdt duidelijk van dit personage, leunend in de beroemde pietluttige maniertjes, zelfs als hij aanhoudend een emotionele kern lokaliseert onder het smetteloze witte pak en de snorharen," meldt Justin Chang van Los Angeles Times.

"Kenneth Branagh verbetert Murder on the Orient Express en levert een Death on the Nile-aanpassing af die veel succesvoller is in het aanmoedigen van kijkers om mee te spelen terwijl het moordmysterie zich ontvouwt," aldus Perri Nemiroff op YouTube.

Vanaf morgen in de Nederlandse bioscopen
In Nederland draait Death on the Nile met namen als Gal Gadot, Letitia Wright, Armie Hammer, Annette Bening en Ali Fazal vanaf morgen in de bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair