Prachtige trailer 'Lightyear' met Chris Evans als de echte Buzz

Ook met stemmen van Taika Waititi en James Brolin.

Pixar komt dit jaar met twee films. De eerste is Turning Red en deze verschijnt weer direct op Disney+. Met de tweede Pixar-film van 2022 zal Disney overduidelijk een andere keuze maken. Met Lightyear heeft de studio namelijk goud in handen.

De animatiefilm is een spin-off van de bekende Toy Story-films waarin een speelgoedversie van het personage Buzz Lightyear voorkomt. In Lightyear zien we het oorsprongsverhaal van Buzz Lightyear, in gesproken door Captain America-acteur Chris Evans.

Nieuwe trailer en poster Lightyear
In de animatiefilm volgen we de legendarische Space Ranger op een intergalactisch avontuur. "De wereld van Buzz was altijd iets waar ik enthousiast over was," zei regisseur Angus MacLane.

"In Toy Story leek er een ongelooflijk achtergrondverhaal te zijn dat hij een Space Ranger was. Dat is alleen maar aangestipt, en ik wilde die wereld altijd verder verkennen. Dus mijn Lighytear-pitch was: 'Wat was de film die Andy zag waardoor hij een Buzz Lightyear-speeltje wilde hebben?' Ik wilde die film zien. En nu heb ik het geluk dat ik hem mag maken."


In Lightyear hoor je ook stemmen van Keke Palmer, Dale Soules en Taika Waititi als een groep nieuwelingen. Peter Sohn horen we als de robot Sox van Buzz. Aanvullende stemmen komen van Uzo Aduba, James Brolin, Mary McDonald-Lewis, Efren Ramirez en Isiah Whitlock Jr.

Midden juni in de bioscoop. Hieronder het bijbehorende affiche voor de film van Angus MacLane (Toy Story of Terror).

Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair