Adam Driver achter het stuur in 'Ferrari' van Michael Mann

Adam Driver achter het stuur in 'Ferrari' van Michael Mann

Hugh Jackman parkeert de rol als Enzo Ferrari.

Alweer even geleden werd duidelijk dat Hugh Jackman voor de pole position was aangenomen voor de biopic Ferrari van regisseur Michael Mann, bekend van films als Heat en Collateral. Nu wordt duidelijk dat Adam Driver de koppositie van hem overneemt.

De Star Wars en House of Gucci-acteur neemt actrices Penélope Cruz en Shailene Woodley mee in zijn slipstream voor aanvullende rollen in de film over de oprichter Enzo Ferrari.

Biopic over Enzo Ferrari
De biopic met een groot budget volgt ex-coureur en autofabrikant Enzo Ferrari in de zomer van 1957. Met zijn huwelijk in een crisis nadat een zoon is verleden en de dreiging van een faillissement dat opdoemt over het bedrijf dat hij en zijn vrouw 10 jaar eerder hebben gestart, begint Ferrari aan een gewaagde race - de Mille Miglia, 1.000 mijl door Italië.

Driver legt als Ferrari de duizend mijl af. Cruz speelt Enzo's vrouw Laura Ferrari en Woodley is zijn minnares Lina Lardi.

STX Entertainment beschikt over de wereldwijde rechten en de film is gebaseerd op het boek Enzo Ferrari: The Man and the Machine van Brock Yates. De opnames starten aankomende zomer in Italië.

NieuwsFilm

meest populair