Ontslagen 'Solo: A Star Wars Story' regisseurs wilde de film niet teveel fan service geven

Ontslagen 'Solo: A Star Wars Story' regisseurs wilde de film niet teveel fan service geven

Phil Lord en Chris Miller praten over hoe hun filmplan voor Solo: A Star Wars Story amper fan service zou bevatten.

De ontslagen Solo: A Star Wars Story-regisseurs Phil Lord en Chris Miller wilden hun film niet alleen een fan service film maken. Na drie box office hits (die bovendien ook kritisch goed ontvangen werden), kregen Lord en Miller de kans om een Han Solo prequel film te regisseren.

Het regisseursduo kozen de cast van de film uit en hadden 90 dagen van opnames achter de rug, maar werden alsnog ontslagen in 2017. Ron Howard werd uiteindelijk de nieuwe regisseur van Solo: A Star Wars Story.

Ron Howard
Howard liet een groot deel van de film opnieuw opnemen met reshoots. Toch werd Solo: A Star Wars Story een box office teleurstelling - juist doordat er zoveel budget was uitgegeven aan de reshoots.

De reden van Lord en Millers ontslag werd altijd beschreven als een creatief meningsverschil dat ze hadden met Lucasfilm president Kathleen Kennedy. Het duo wilde een meer riskante aanpak uitvoeren voor de film, ook omdat dit meer toepasselijk was bij het karakter van Han Solo.

Lord en Miller
Lucasfilm wilde liever een traditionele actiefilm met komedie-elementen. Nu hebben Lord en Miller in een recent interview hun plannen voor Solo aangegeven, en hoe ze geen overmatige fan service-elementen wilde toevoegen.

Lord gaf aan dat het precies geven wat het publiek wilt, het publiek juist teleurgesteld zal achterblijven, omdat ze alleen zien wat ze al kennen. Volgens hem is de truc juist om nieuwe ideeën te bedenken, zodat het publiek verrast kan worden door de nieuwe aspecten.

The Mandalorian
Lord en Millers ideeën over het aanpakken van de verwachtingen van het publiek komen overeen met de opinies van The Last Jedi's regisseur [url=https://www.filmtotaal.nl/persoon/90591]Rian Johnson. Toch lijkt het mogelijk te zijn om een balans te vinden tussen bekende plekken en nieuwe elementen, bijvoorbeeld als je kijkt naar een serie als The Mandalorian.

The Mandalorian bewandelt een dunne lijn waarop fan service en nieuwe aspecten gebalanceerd worden. Als Star Wars projecten teveel nieuws proberen of te veel fan service geven, worden de fans al snel teleurgesteld, maar dit zou ook kunnen liggen aan de verwachtingen van deze fans.

NieuwsFilm

meest populair