'Jurassic World: Dominion': Waarom zit de wereld totaal niet te wachten op dinosaurussen?

'Jurassic World: Dominion': Waarom zit de wereld totaal niet te wachten op dinosaurussen?

Daar is wel een reden voor.

De trailer voor Jurassic World: Dominion belooft een Aarde die radicaal veranderd wordt door de herintroductie van dinosaurussen. Ook onthult de trailer waarom ze slecht voor de wereld zijn.

Een van de opvallende onthullingen uit de trailer voor Jurassic World: Dominion die je deze week kon zien, is dat dinosaurussen losgebroken zijn. Ze zorgen voor chaos in het ecosysteem van de wereld en dat is niet heel gek.

Dino's zijn slecht!?
De oeroude en vroeger uitgestorven dinosaurussen hebben in Jurassic World: Dominion duidelijk het vermogen om te jagen niet verloren na hun herintroductie op Aarde. Ze lijken een groot gevaar te zijn, niet alleen voor de mensheid, maar ook voor de planeet zelf.

De balans van het leven op Aarde is delicaat, dat weten we natuurlijk wel. En de trailer van Jurassic World: Dominion laat zien dat er heel wat ecologische problemen zijn voortgekomen uit het vrijlaten van de dinosaurussen. Dit lijkt een belangrijk plotpunt te worden in de film van regisseur Colin Trevorrow.

Historisch gezien, leidde de introductie van een nieuwe diersoort in een habitat vaak tot het uitsterven van lokale diersoorten en radicale veranderingen in het lokale ecosysteem. De introductie van meerdere grote roofdieren tegelijk zou natuurlijk een enorm gevolg kunnen hebben.

Niet alleen zullen de dinosaurussen met hun introductie in de voedselketen grote gevolgen hebben voor het leven. We zien we heel wat roofdieren voorbij komen en laten de nieuwe raptors die we gaan zien, ook zien dat de levens van mensen niet zomaar meer normaal worde, door de continue dreiging die uitgaat van dinosaurussen.

NieuwsFilm

meest populair