Deze 3 moordscènes zijn favoriet bij Quentin Tarantino

Deze 3 moordscènes zijn favoriet bij Quentin Tarantino

Stevige moordscènes doen het goed bij QT.

Het is voor veel mensen altijd weer uitkijken naar de volgende film van filmmaker Quentin Tarantino. De man staat bekend als een groot filmkenner en is dol op bepaalde genre. Duidelijk is dat hij ook het nodige weet over bloederige scènes, gezien de nodige stevige situaties in zijn films.

Via een recent artikel van Screenrant plaatsen we hieronder de drie favoriete moordscènes in films. Deze gaf hij overigens alweer een tijdje geleden prijs in een interview met FHM in 2007. En dat zijn ook scènes die niet voor de gevoelige mens zijn.

Afgehakte arm in Tenebre

In de slasher uit 1982 van Dario Argento raakt een mysterieuze romanschrijver verwikkeld in een klopjacht naar een seriemoordenaar die door een van de boeken van de schrijver is geïnspireerd wordt om mensen te doden.

In 1999 werd de film in het Verenigd Koninkrijk verboden vanwege de gewelddadige inhoud. Tarantino's favoriete sterfscène in Tenebre is halverwege de film te zien als een vrouw haar arm wordt afgehakt en het bloedt maar blijft komen.


Bevroren gezicht in Jason X

In deze sci-fi slasher uit 2001 van Jim Isaac wordt Jason wakker na 445 jaar bevroren te zijn geweest. In 2455 richt hij zich op een aantal futuristische studenten die hij een voor een stalkt en vermoordt.

De film was geen succes, maar wordt door fans geprezen om zijn inventieve moordscènes. Een van die fans is Tarantino. De favoriete scène van QT is wanneer Jason het gezicht van een vrouw in vloeibare stikstof onderdompelt en het dan tegen een aanrecht werpt zodat het breekt als glas.


Bajonet en hooivork in The Prowler

Deze slasher uit 1981 van Joseph Zito is met terugwerkende kracht uitgeroepen tot een van de grootste slasher-films aller tijden. De film volgt een groep studenten die tijdens hun afstudeerfeest wordt gestalkt en vermoord door iemand die een legeruniform draagt.

De favoriete moordscène van Tarantino is als er een meisje onder de douche staat en haar vriendje op bed zit. De 'prowler' [sluiper] komt naar boven en steekt een bajonet door de bovenkant van zijn hoofd zodat die door zijn kin naar beneden komt. Vervolgens gaat hij naar de douche waar hij het naakte meisje met een hooivork stekt en optilt tegen de muur.



NieuwsFilm

meest populair