Universal maakt keiharde kerst-actiefilm 'Violent Night' met David Harbour (Black Widow)

De regie wordt verzorgd door de man achter 'Dead Snow' en 'Hansel & Gretel: Witch Hunters'.

Jan-Peter Rook 16 februari 2022 08:57 in Algemeen
Bij kerstmis denk je misschien niet gelijk aan keiharde actie (behalve aan Die Hard dan misschien), maar filmstudio Universal denkt daar schijnbaar anders over. Er wordt namelijk werk gemaakt van een kerst-actiefilm genaamd Violent Night, en deze wordt geregisseerd door de man achter Dead Snow en Hansel & Gretel: Witch Hunters.

Het verhaal begint op kerstavond, op het landgoed van een rijke maar verdeelde en kibbelende familie. Een groep keiharde huurlingen valt het landhuis aan en het is aan een gedesillusioneerde kerstman, gespeeld door Black Widow-ster David Harbour, om deze criminelen uit te schakelen.

De rest van de cast
John Leguizamo is de leider van de huurlingen en Beverly D'Angelo speelt de moeder van de steenrijke familie. Alex Hassell is een van haar inmiddels volwassen kinderen en diens uit beeld geraakte vrouw wordt neergezet door Alexis Louder.

De regie staat op naam van Tommy Wirkola en het scenario is afkomstig van Patrick Casey en Josh Miller (Sonic the Hedgehog). Onder meer David Leitch, de regisseur van actiefilms als John Wick, Atomic Blonde en Deadpool 2, zal deze kerstknaller gaan produceren.

De opnames zijn al begonnen. Het is nog niet bekend wanneer Violent Night uit zal komen.

NieuwsFilm