Deze scifi-film bestormt de Netflix Top 10

Deze scifi-film bestormt de Netflix Top 10

De nieuwe film van de regisseur van Amélie.

Niet alleen grote Hollywood-regisseurs gaan in zee met streamingdiensten. Ook buiten de States gaan grote namen aan de slag met niet-bioscoopfilms. Zo ook Jean-Pierre Jeunet, bekend van zijn films Amélie en Delicatessen, maar ook Alien Resurrection.

Jeunet maakte voor Netflix de film BigBug, een scifi-komedie met namen als Elsa Zylberstein, Isabelle Nanty, Youssef Hajdi, Alban Lenoir en François Levantal.

De eerste ontvangst is helaas niet zo denderend te noemen. Op Rotten Tomatoes noteert de film slechts 43 procent op de Tomatometer en de publieksscore komt op dit moment niet verder dan 40 procent.

FT-recensent Symen Boersma kwam tot 2 sterren. "Is het een waarschuwende onheilstijding met een uiteindelijke iets te lollig sausje? Of is het meer een toevallig excuus voor eigenaardige humor in een op hol geslagen fantasie?" vraagt Boersma zich af na het zien van de film.

Bigbug nu in de Netflix Top 10
Sinds vandaag staat Bigbug ook in de Nederlandse Netflix Top 10. De film komt binnen op de vijfde plaats. In de lijst staat de Netflix-docu The Tinder Swindler nog altijd op de eerste stek.


In BigBug is het 2045 en voert AI de meeste menselijke taken uit, zelfs in het huis van de nostalgische Alice. Wanneer robots een coup plegen, doen haar androïden de deuren op slot.

NieuwsFilm

meest populair