Is 'Jurassic World: Dominion' nou het einde van de franchise?

Is 'Jurassic World: Dominion' nou het einde van de franchise?

Daar geven we het antwoord op.

Promotiemateriaal voor Jurassic World: Dominion schetst de film als "de epische conclusie van het Jurassic-tijdperk". Maar wordt dit de laatste film in de Jurassic Park-reeks?

De zesde film in de franchise en derde in de Jurassic World-cyclus zal het verhaal voortzetten met dinosaurussen die nu los in de wereld lopen. In het verhaal zie je hoe de mensheid moet proberen samen te leven met dinosaurussen en de trailers die we zagen lieten zien dat dit geen eenvoudige klus wordt.

Jurassic World: Dominion
Dat de film wordt neergezet als een "conclusie" zou je kunnen opvatten als 'slecht' nieuws. Maar het lijkt er niet op dat de franchise klaar is hierna.

In dit tijdperk van eindeloze reboots en franchises, is het immers moeilijk om je voor te stellen dat het na Jurassic World: Dominion echt gedaan is. Natuurlijk zullen dinosaurussen niet meer opgesloten worden of in een park terecht komen. Daarvoor lijkt de franchise te veel een andere richting ingeslagen te zijn.

Daar komt nog bij dat producent Frank Marshall al eens vertelde dat Jurassic World: Dominion niet alleen een film is die het verhaal van de reboot-cast afrondt, maar er ook een is die een nieuw verhaal opzet. Gek is dat niet gezien de miljardenopbrengst waar de franchise goed voor is.

Vermoedelijk vindt de Jurassic-franchise dus wel een manier om te blijven bestaan.

NieuwsFilm

meest populair