Waarom is Netflix-film 'Texas Chainsaw Massacre' zo enorm gruwelijk?

Waarom is Netflix-film 'Texas Chainsaw Massacre' zo enorm gruwelijk?

Fede Alvarez legt het uit.

Natuurlijk kan je een film die Texas Chainsaw Massacre heet niet maken zonder een heleboel nepbloed. De nieuwe film in de franchise voldoet in elk geval aan dat deel van de verwachtingen.

Je kan je afvragen of de film wel aan de rest van de verwachtingen voldoet, aangezien deze op dit moment slechts 30 procent scoort bij Rotten Tomatoes. De Netflix-film wordt door sommige critici gezien als de slechtste toevoeging aan de horrorfranchise tot nu toe.

Texas Chainsaw Massacre en heel veel bloed
Hoewel Texas Chainsaw Massacre heel slecht ontvangen werd, was het in een aantal landen wel de meest bekeken film op Netflix.

In een interview met Collider lichtte producent Fede Alvarez toe waarom er veel meer actie in deze film zit dan in eerdere delen.

"Ik denk dat als je tegenwoordig nog een film wil maken die Texas Chainsaw Massacre heet, het geen massaslachting gaat zijn als er maar vijf mensen om het leven komen. En de opnames laten in zekere zin zien dat we tegenwoordig in een tijdperk leven waarin slachtingen ook echt plaatsvinden. Daarom moesten we in de film zorgen dat het allemaal net een tandje meer zou zijn, om dat 'massacre' uit de titel ook echt te verdienen, begrijp je?"

NieuwsFilm

meest populair