Kristen Stewart ligt behoorlijk onder vuur vanwege geforceerd overgeven in 'Spencer'

Kristen Stewart ligt behoorlijk onder vuur vanwege geforceerd overgeven in 'Spencer'

Voornamelijk de organisatie 'Beat' kan dit niet appreciëren.

Kristen Stewart mag dan wel nog steeds voornamelijk bekend zijn van de Twilight-franchise, de laatste jaren lijkt wordt de actrice steeds populairder. Op dit moment is ze te zien in Spencer, waar Stewart in de huid kruipt van prinses Diana. Dit leverde haar zelfs een Oscarnominatie op, maar toch is er nu behoorlijk wat kritiek op de actrice.

Tijdens een recent interview had de 31-jarige Stewart het over haar nieuwe film en liet ze zich eveneens uit over de eetstoornis waarmee Diana worstelde. Een bepaalde zin schoot de nodige mensen in het verkeerde keelgat: "Ik heb van alles geprobeerd om mezelf te laten overgeven tijdens de opnames". Stewart is als gevolg hiervan dan ook behoorlijk onder vuur komen te liggen.

Walgelijk
Niet iedereen kon de uitspraak van Stewart appreciëren. Voornamelijk de Britse organisatie 'Beat', het meest vooraanstaande goede doel in het Verenigd Koninkrijk voor eetstoornissen, noemt de opmerkingen van de actrice "verwerpelijk en schadelijk".

Omdat Diana de eetstoornis genaamd boulimia nervosa had (iets wat we ook in de film te zien krijgen) wilde Stewart hier zoveel mogelijk over weten om het zo overtuigend mogelijk in beeld te brengen. Zo zei ze o.a. over het geforceerde overgeven: "Ik deed er echt alles aan om het zo geloofwaardig mogelijk te laten overkomen, maar het lukte me niet. Ik voelde me daar echt shit over, maar mijn lichaam protesteerde gewoon".

Dit kan niet
Tom Quinn, de woordvoerder van Beat, vindt dat Stewart te ver gaat: "Het is echt walgelijk om een eetstoornis tot iets glamoureus te maken en er dan ook nog zo over te praten! Het onder de aandacht brengen van het probleem is uiteraard goed, omdat het hier een mentale ziekte betreft, maar dit is gewoon heel onverantwoordelijk gedaan!"

"Wij vragen de filmindustrie dan ook om meer tijd te steken in het onderzoeken van eetstoornissen voordat ze op zo'n manier in beeld gebracht worden. In een bepaalde scène zie je Diana in een prachtige baljurk hangend boven het toilet om over te geven, dat is echt kwetsend voor alle patiënten die kampen met een eetstoornis."

NieuwsFilm

meest populair