Mark Wahlberg: "The Departed 2 was héél dichtbij, maar dit ging er mis..."

Mark Wahlberg: "The Departed 2 was héél dichtbij, maar dit ging er mis..."

De acteur had er een gesprek over met de studio, maar zonder het gewenste resultaat...

Martin Scorsese heeft ons al heel wat pareltjes geleverd. Zo wist de beroemde regisseur hoge ogen te gooien met Goodfellas en Casino, maar ook met recentere films als bijvoorbeeld Shutter Island en The Departed. Nu laat Mark Wahlberg weten dat de laatstgenoemde film bijna een vervolg had gekregen.

In 2006 kwam The Departed uit en deze werd ijzersterk onthaald. Wahlberg zette een van zijn beste prestaties neer maar ook de rest van de cast mocht er zijn. Andere belangrijke rollen werden namelijk ingevuld door o.a. Leonardo DiCaprio, Matt Damon, Jack Nicholson en Alec Baldwin.

Ontvangst
The Departed won dan ook de nodige prestigieuze filmprijzen, waaronder 4 Oscars en zelfs die voor Beste Film. Niet zo heel gek dus dat er gedacht werd aan een sequel, waarin Wahlberg de hoofdrol zou hebben gespeeld.

In de eerste film sneuvelen zowat alle hoofdrolspelers, maar Wahlberg's personage haalt de eindstreep wel. Hij had dus bijna zijn eigen film gekregen. De acteur laat zich er nu over uit.

Toch niet
Zo zegt Wahlberg: "Eerst werd er zelfs gesproken over een prequel, maar toen werd het toch een vervolg. Samen met William gingen we naar Warner Bros. om het over een vervolg te hebben. Het origineel was namelijk super goed onthaald, het was een groot succes. Maar de gesprekken over een tweede deel verliepen niet erg soepel... Ik zal het daar maar bij laten".

Wahlberg zag een terugkeer wel zitten en scenarioschrijver William Monahan zou dus ook weer van de partij zou zijn, maar het script was blijkbaar niet goed afgewerkt. Ondanks het feit dat grote namen werden genoemd voor het vervolg, zoals Brad Pitt en Robert De Niro, had Scorsese zelf geen interesse in het maken van een sequel, dus dat had dan waarschijnlijk zonder hem moeten zijn. Warner Bros. vond het dus een te groot risico.

Vinden jullie het jammer dat het er nooit van is gekomen?

NieuwsFilm

meest populair