Epische gameverfilming 'Warcraft' domineert Netflix bijna

Epische gameverfilming 'Warcraft' domineert Netflix bijna

Maar dus nog niet helemaal.

Een week na zijn debuut heeft de gameverfilming Warcraft (uit 2016) bijna de troon geclaimd in de Top 10 van Netflix. Daarmee lijkt de film populairder dan ooit in ons landje.

Nederlandse Netflix-abonnees krijgen maar geen genoeg van Warcraft. De afgelopen dagen is de epische film langzaam geklommen in de Top 10 en inmiddels staat deze zelfs op de tweede plaats.

De bioscoopopbrengst van Warcraft was in Nederland maar bescheiden, ondanks dat de film is gebaseerd op een razend populaire videogamefranchise.

Verleden en toekomst
Warcraft verkocht destijds in totaal voor zo'n 440 miljoen dollar aan bioscoopkaartjes. Een redelijke opbrengst, maar niet genoeg om de productie- en promotiekosten terug te verdienen. De film was dan ook verliesgevend, waardoor de plannen voor eventuele vervolgdelen in de ijskast gingen.

Helemaal klaar met de videogamefranchise lijkt Legendary Pictures niet, want twee jaar geleden werd bekend dat de studio werkt aan een nieuwe Warcraft-film. Het is echter onbekend of deze een voortzetting van deze film zal zijn. Aangezien verdere updates schaars zijn, blijft alles onzeker.



NieuwsFilm

meest populair