Actrice uit 'The Shining' had nooit genomineerd mogen worden door de Razzies

Actrice uit 'The Shining' had nooit genomineerd mogen worden door de Razzies

Golden Raspberry Awards vindt de nominatie voor Shelley Duvall achteraf niet slim...

Recent werden weer de nominaties voor de jaarlijkse Golden Raspberry Awards bekend gemaakt. Opvallend was dat er dit jaar een categorie is voor Bruce Willis. Sinds 1980 zijn er wel meer opvallende nominaties geweest.

De mede-oprichters van Razzies, John J.B. Wilson en Mo Murphy, spraken onlangs met Vulture voor een interview over de beruchte awardshow. Gevraagd naar de meest controversiële keuzes, zegt Murphy dat hij de meeste reacties vernam op de nominatie van Shelley Duvall voor The Shining uit 1980. Achteraf heeft hij spijt van de nominatie.

"Het achtergrondverhaal kennende en de manier waarop Stanley Kubrick haar min of meer verpulverde, zou ik dat terugnemen. En we zijn bereid om te zeggen: 'Ja, misschien had dat niet genomineerd moeten worden.' Iedereen maakt fouten. Dat is menselijk, zei Wilson.

Shelley Duvall in The Shining
De film van regisseur Stanley Kubrick wordt gezien als een echte klassieker, maar tijdens de opnames waren er de nodige problemen. Die waren dus vooral tussen Kubrick en Duvall.

De actrice en Kubrick konden het niet met elkaar vinden op de set van de film en hadden regelmatig flinke ruzies die erin resulteerden dat Duvall ziek werd door de stress. Zelfs haar haar begon er door uit te vallen.



NieuwsFilm

meest populair