'Fast & Furious'-actrice smeekte om hoofdrol in de franchise

'Fast & Furious'-actrice smeekte om hoofdrol in de franchise

Helen Mirren wilde enorm graag.

Sinds de Fast & Furious-franchise zijn debuut maakte in de bioscopen in 2001, hebben zich heel wat grote namen bij de franchise gevoegd in vervolgen. Denk maar aan Dwayne Johnson en Gal Gadot, maar ook Helen Mirren.

Mirren debuteerde in de achtste film als Magdalene Shaw, de moeder van schurk Deckard Shaw. De rol speelde ze ook in de negende film en de eerste officiële spin-off van de franchise.

Obi-Wan Kenobi-rol
Helen Mirren vertelde tijdens een interview met The Hollywood Reporter dat ze lange tijd heeft gesmeekt om een rol te krijgen in de franchise.

"Ik heb het niet gevraagd. Ik heb gesmeekt," begon Mirren tegenover THR. "Ik denk dat ik ergens iets te doen had en hem daar leerde kennen. En ik was schaamteloos, ik zei: 'Oh god, ik wil zo graag in een van jouw films te zien zijn, laat me alsjeblieft een rol krijgen.' Waarop Vin [Diesel] met zijn prachtige, diepe stem, zei: 'Ik zal kijken wat ik kan doen'."

Dat heeft hij gedaan: "Hij vond een geweldige kleine rol voor mij en dat was perfect. Ik had nooit eerder zoiets gedaan, een van die grote, grote films. In al mijn arrogantie hield ik van rijden en wilde ik gewoon graag zelf ook in een heerlijk snelle auto kunnen rijden."

NieuwsFilm

meest populair