Nieuwe horrorfilm enorm geflopt op Netflix?

Nieuwe horrorfilm enorm geflopt op Netflix?

'Texas Chainsaw Massacre' is al bijna uit de Top 10 verdwenen.

Nederland is uitgekeken op de nieuwe Texas Chainsaw Massacre. De slasherfilm is alweer bijna uit de Top 10 van Netflix verdwenen.

Bekijk de afbeelding
Texas Chainsaw Massacre, waarin de bekende kettingzaagmoordenaar voor de zoveelste keer terugkeert en de aanval opent op een groepje yuppen, is sinds vrijdag 18 februari te zien op Netflix.

Voor horrorliefhebbers een niet te missen slasher. In Nederland deed hij het aanvankelijk aardig. Vorig weekend stond de bloederige prent nog op de tweede plek in de Netflix Top 10 van best bekeken films.

Inmiddels is de interesse voor Texas Chainsaw Massacre weggeëbd. We treffen de film nu op plek 9 van dezelfde lijst. Daarmee lijkt hij relatief snel uit de Top 10 te verdwijnen. Hoe komt dat?

Rommelige productie
De productie van deze film verliep niet bepaald soepel. Daar begonnen de problemen eigenlijk al. Na een aantal weken draaien werden Ryan en Andy Tohill terug op het vliegtuig gezet naar Amerika, omdat studio Legendary Pictures niet bepaald onder de indruk was van het werk wat ze tot dan toe hadden afgeleverd.

Met enige spoed werd David Blue Garcia ingevlogen als vervangend regisseur. De producenten besloten al het eerdere materiaal weg te gooien. Garcia kon dan ook helemaal opnieuw beginnen.

Ontvangst
Legendary Pictures concludeerde uiteindelijk weinig vertrouwen in de productie te hebben en besloot Texas Chainsaw Massacre aan Netflix te verkopen. Dat lijkt een goede zet te zijn geweest.

De recensies voor Texas Chainsaw Massacre waren namelijk niet al te best. Ook onder fans waren de reacties gemengd.

Enerzijds vinden zij dat de makers de verwachtingen niet waar hebben kunnen maken, anderzijds wijzen zij er op dat de film gewoon genomen moet worden zoals hij is: een simpele slasherfilm, die je kijkt voor het bloed en niet voor diepgaande personageontwikkelingen.



NieuwsFilm

meest populair