Eerste recensies 'The Batman': beter dan 'The Dark Knight'?

Eerste recensies 'The Batman': beter dan 'The Dark Knight'?

De nieuwe Batman-film komt er deze week aan.

Bijna tien jaar na de Dark Knight-trilogie is er weer een nieuwe losstaande Batman-film die een nieuwe reeks moet starten. De grote vraag is of de aftrap de hype rond de beelden uit de trailers waarmaakt. De eerste recensies van The Batman staan online.

De film komt van regisseur Matt Reeves (Dawn en War of the Planet of the Apes) en we weten al dat deze nieuwe DC-film behoorlijk duister gaat worden.

De eerste recensies zijn goed nieuws voor de fans. Op het moment van schrijven staat The Batman op een sterke 90 procent na 119 recensies, met een 8,20/10 als gemiddelde beoordeling.

Eerste recensies The Batman
De eerste recensies zijn ten eerste positief en ja, er zijn veel goede woorden The Batman. Zo wordt er geschreven dat Gotham en Batman nog nooit zo duister en goed is afgebeeld. De uiterst duistere insteek zorgt wel voor het ontbreken van humor.

Het grootste probleem is er met de speelduur van bijna drie uur. De film zou ook te weinig echte dreiging in zich hebben, niet voor Gotham en niet voor de wereld. Dat laatste is nog niet eens zo gek aangezien dit een meer intiem verhaal zou zijn over Bruce Wayne en zijn avonturen in de avonduren.

Flinke speelduur en geweldige prestatie
"Hoewel de ernst welkom is, dreigt het niveau van duisternis benauwend te worden op een manier die niet veel ruimte laat voor wat voor soort lol dan ook," schrijft de recensent van CNN. "De belangrijkste klacht is echter dat The Batman gemakkelijk 30 minuten korter had gekund zonder veel op te offeren."

The Batman van Matt Reeves en Robert Pattinson is een geweldige prestatie: een misdaadepos dat zich onderscheidt van eerdere versies van het personage," schrijft de iets postievere David Crow van Den of Geek.

Deprimerend en verbazingwekkend
Deprimerend, donker en eindeloos. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar in deze specifieke tijd in de geschiedenis lijkt niet het moment voor een film die je a) ellendig zal achterlaten en b) je zal afvragen waarom niemand in Gotham City van gloeilampen lijkt te hebben gehoord," schrijft Moira MacDonald van Seattle Times. Duidelijk minder enthousiast.

"Hoe grimmig de Burton-, Nolan- en Snyder-films ook waren, Reeves en zijn team hebben hun eigen kenmerkende en stijlvolle verscheidenheid aan grimmigheid gevonden, en ze houden zich er drie uur lang aan vast. Eerlijk gezegd is het verbazingwekkend dat ze ermee wegkomen," aldus

Foutloos optreden van Pattinson
"Een combinatie van de foutloos optreden van Pattinson en een boeiende verhaallijn van Reeves en Craig geven deze nieuwe interpretatie een voorsprong op de overdreven gestileerde weergave van de DC-held door Zack Snyders. Ik zou alleen willen dat het iets korter was geweest," aldus Linda Marric van The Jewish Chronicle.

Kortom: lang, maar een prima nieuwe versie van de Dark Knight. Vanaf morgen draait het 2 uur en 55 minuten durende The Batman met Robert Pattinson als de duistere titelheld in de Nederlandse bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair