Josh Gad over zijn homoseksuele personage in 'Beauty and the Beast': "Gemiste kans"

Josh Gad over zijn homoseksuele personage in 'Beauty and the Beast': "Gemiste kans"

De acteur had veel meer willen laten 'zien'.

Josh Gad was te zien in Disney's live-action remake van Beauty and the Beast, waar de acteur in de huid kruipt van het bekende personage LeFou. Zijn personage is verliefd op een andere man, namelijk Gaston (Luke Evans) maar volgens Gad had het veel verder mogen en kunnen gaan.

In de film zit een scene waarin LeFou danst met Gaston. Dit werd dan ook wel Disney's 'eerste expliciete homomoment' genoemd, maar volgens Gad had er veel meer ingezeten. Zo zegt de acteur tijdens een recent interview: "Ik vind het persoonlijk jammer dat die scene nu Disney's 'eerste expliciete homomoment' wordt genoemd, want dat was nooit de bedoeling".

Niet tevreden
Ondanks het feit dat dit werd gezien als een 'stap in de goede richting', aangezien de nodige grote studio's dit een lange tijd niet durfden te doen (voornamelijk vanwege het mislopen van opbrengsten in China en andere landen waar dit voorboden is), is Gad niet tevreden.

Zo vervolgt hij: "We zouden er niet trots op mogen zijn omdat we LeFou niet als een echt homopersonage hebben weergegeven. LeFou's geaardheid wordt niet eens aangehaald in het script".

"Als we onszelf daadwerkelijk een schouderklopje hadden willen geven, hadden we verder moeten gaan. Iedereen verdient een kans om zichzelf op het scherm te zien en ik vind dat we niet genoeg hebben gedaan. Dat vind ik jammer en een gemiste kans".

NieuwsFilm

meest populair