Legendarische acteur Sam Elliott haalt snoeihard uit naar 'k*tfilm' 'The Power of the Dog'

De acteur neemt niet bepaald een blad voor de mond...

Wouter Drummen 2 maart 2022 20:30 in Algemeen
Sam Elliot is een legendarische acteur, die al in 1969 begon met acteren. Ondanks het feit dat hij in sterk onthaalde films te zien was als A Star is Born en The Big Lebowski, staat hij voornamelijk bekend om al zijn westerns. Tijdens een recent interview werd gevraagd of hij een van de grote Oscarfavorieten, The Power of the Dog, had gezien. Toen 'ontplofte' hij...

De geliefde Elliot was te gast bij Marc Maron's WTF Podcast. Toen Maron hem vroeg of hij The Power of the Dog de moeite waard vond nam de acteur geen blad voor de mond: "Absoluut niet, wat was dat een k*tfilm zeg!"

De reden
Maron vroeg hem waarom: "Ik zal je zeggen waarom" vervolgt Elliot. "Ik was onlangs in Texas voor de opnames van '1883' en toen zag in een krant een recensie van 'The Power of the Dog', waarin staat dat de film uithaalt naar de Amerikaanse mythe. Ik dacht echt bij mezelf: What the f*ck?"

"Mijn hele leven lang heb ik meegespeeld in westerns dus ik weet hoe deze eruit horen te zien. Hoe lopen die f*cking cowboys er in vredesnaam bij in 'The Power of the Dog'? Ze rennen allemaal rond in chaps maar dragen geen overhemden. En dan krijgen we de hele f*cking film ook nog eens van die kleine aanwijzingen dat de film over homoseksualiteit gaat".

Meningsverschil
Maron zei zelf dat hij dacht dat de film gaat over Benedict Cumberbatch's personage, Phil Burbank, die niet wil laten zien dat hij homoseksueel is een daardoor op een wrede en vervelende manier reageert naar iedereen om hem heen.

Maar Elliot was nog niet klaar. Ook vond hij het geen goede keuze om de film op te nemen in Nieuw-Zeeland, waar regisseuse Jane Campion is geboren: "Ik vind haar een briljante regisseur, ik hou echt van haar eerdere werk. Maar wat de f*ck doet deze vrouw? Wat weet een vrouw van daar, uit Nieuw Zeeland, nu over de Amerikaanse western?"

"Waarom maakt ze hem in godsnaam daar? En dan speelt het verhaal zich zogenaamd af in Montana? Dat schoot me ook in het verkeerde keelgat. Het is een mythe dat al deze veehoeders allemaal macho's waren".

NieuwsFilm