20th Century Studios gaat een vervolg op 'Death on the Nile' maken

20th Century Studios gaat een vervolg op 'Death on the Nile' maken

20th Century Studios heeft aangekondigd een derde Hercule Poirot film te gaan maken.

20th Century Studios heeft aangekondigd dat ze een vervolg zullen maken op Death on the Nile. Dit vervolg moet zich als het gaat om toon en genre enorm gaan verschillen met zijn voorganger.

Hercule Poirot zal opnieuw de hoofdrol krijgen in het vervolg op Death on the Nile. Dit personage is bedacht door Agatha Christie, en werd geïntroduceerd in 1920 met het roman The Mysterious Affair at Styles.

Hercule Poirot
Poirot wordt beschreven als een van de beste detectives van de wereld. Het personage is ook in meerdere filmadaptaties voorgekomen. In 2017 bracht acteur Kenneth Branagh zijn interpretatie van het personage voort in de door hem geregisseerde film Murder on the Orient Express.

De film werd een box office succes, en kreeg daarom ook het vervolg genaamd Death on the Nile. Het vervolg werd meerdere malen uitgesteld vanwege de covid pandemie, maar kwam uiteindelijk in februari 2022 uit in de (Nederlandse) bioscopen.

Vervolg
In een interview met The Hollywood Reporter heeft de president van 20th Century Studios laten weten dat scenarioschrijver Michael Green aan het werk is met een script voor een derde Poirot film. Ook liet president Steve Asbell weten dat het derde deel een andere toon en genre zal aanpakken dan Murder on the Orient Express en Death on the Nile.

Asbell had het volgende te zeggen: "We hebben de Poirot franchise, we hebben andere Christie verhalen. Ik hou van deze films, ik hou van Ken [Branagh, die detective Hercule Poirot speelt en Murder on the Orient Express en Death on the Nile regisseerde]. We hebben een derde script geschreven, door Michael Green, dat is een vrij gedurfde verschuiving in genre en in toon. Het is het Venetië van na de oorlog en een bewerking van een van de minder bekende romans. Dus ik denk dat je de snor wel weer zult zien."

Agatha Christie
Er zijn verschillende verhalen die geadapteerd kunnen worden naar de Hercule Poirot franchise van 20th Century Studios. Volgens president Steve Asbell zal de derde film gefocust zijn op een van de minder bekende verhalen van Agatha Christie.

Acteur-regisseur Kenneth Branagh heeft laten weten dat hij graag een film zou willen maken waar Miss Marple, een ander Agatha Christie personage, in voorkomt. Ondanks dat Death on the Nile geen box office succes was komt er toch echt een derde deel in deze franchise, maar dit derde deel zou ook wellicht direct naar een streamingdienst (als Disney+) kunnen gaan.

NieuwsFilm

meest populair