Academy-lid Ava DuVernay (Selma) denkt dat Oscarprotest veel te ver gaat

Academy-lid Ava DuVernay (Selma) denkt dat Oscarprotest veel te ver gaat

Heel erg gek is dit niet, aangezien zij een van de 'Academy Governors' is...

De Oscars doen de laatste jaren niet veel goed. Een tijdje terug besloten ze de Oscaruitreiking zonder presentator te gaan houden, maar het was helemaal raar toen de nieuwe categorie 'Most Popular Film' werd toegevoegd. Hun laatste actie schiet heel wat filmtalenten wederom in het verkeerde keelgat.

De Academy besloot recentelijk om maar liefst acht Oscars, waaronder o.a. die voor beste montage en beste originele score, niet meer uit te reiken tijdens de live-uitzending. Dit vinden de nodige artiesten belachelijk en zij denken er nu dan ook aan de Oscars te boycotten. Ava DuVernay zegt dat deze reactie te heftig is.

Verkeerd
De regisseuse, o.a. bekend van de film Selma en de Netflix-serie When They See Us, staat erom bekend zich in te zetten voor inclusie en diversiteit in de filmwereld, dus het is wel enigszins verbazingwekkend dat dit heeft kunnen gebeuren nu dat zij zo'n grote rol speelt bij de Academy.

Toch zegt DuVernay dat er maar weinig aan de hand is. Toen zij het woord 'exclusie' zag in deze Instagram-post, liet ze dan ook even van zich horen: "De winnaars en genomineerden worden volledig in de uitzending opgenomen, al is dit gewoon niet live te zien. Het lijkt mij dus belangrijk om de dingen correct te benoemen en de betekenis van echte uitsluiting niet te minimaliseren."

DuVernay, een 'gouverneur van de directeur-groep' in de Academy, zegt dat zij niet betrokken was bij de keuze om 8 Oscars niet live uit te zenden.

NieuwsFilm

meest populair