Eerste recensies Pixar-film 'Turning Red': Kijken of skippen?

Het blijkt een van de beste Pixar-films te zijn.

Jim Pedd 8 maart 2022 11:15 in Featured
De recensies voor Turning Red stromen binnen. Het lijkt erop dat Pixar goud in handen heeft met de film van regisseur Domee Shi (die eerder een Oscar won voor Bao).

Turning Red verkent de ongemakkelijke periode van de vroege adolescentie. We volgen Mei Lee, een dertienjarig meisje dat in een grote rode panda verandert als ze te opgewonden raakt. Terwijl ze met haar overbezorgde moeder Ming moet delen en hun voorouderlijke kracht om panda's te worden, wordt Mei Lee geconfronteerd door de chaos van opgroeien in de 21ste eeuw.

Screen Rant: "Domee Shi's Turning Red is een enorm persoonlijk en aangrijpend verhaal dat barst van de creativiteit, nostalgie en het plezier. Het is een van de meest ambitieuze animatiefilms van Pixar, met een perfect gebalanceerd verhaal dat leunt op culturele mythologie, persoonlijke ervaringen, popcultuur en meer."

Polygon: "Met Turning Red viert Shi heerlijk de vroege adolescentie, de tijd van het leven die vaak neergezet wordt als ongemakkelijk. [...] Met een levendige visuele stijl, en een specifieke opvallende manier om het verhaal te vertellen, is Turning Red een ongelofelijk speciale toevoeging aan het canon van Pixar en een van zijn beste films."

Collider: "Turning Red bewijst dat een Pixar-film opgewekt, positief en licht kan zijn en tegelijk een blijvende en krachtige indruk achter kan laten."

Empire: "Turning Red's middenstuk sleept zich een beetje voort qua tempo, maar de buitengewone finale biedt een knappe mix van spektakel en sentiment."

Vanaf 11 maart zie je de film op Disney+.

NieuwsFilm