Twitter ontploft wederom door uitspraken van 'Harry Potter'-brein J.K. Rowling

Twitter ontploft wederom door uitspraken van 'Harry Potter'-brein J.K. Rowling

Tijdens de Internationale Vrouwendag komt de schrijfster weer met opvallende berichten.

J.K. Rowling is natuurlijk voornamelijk bekend van haar wereldberoemde Wizarding World-boeken rondom tovenaarsleerling Harry Potter, maar de laatste jaren valt vooral haar Twittergedrag op. De schrijfster heeft zich al meerdere keren in het verleden dubieus uitgelaten over transgenders en transrechten. Nu is het weer raak.

Rowling kwam al meermaals in opspraak voor transfobe uitspraken maar tijdens de Internationale Vrouwendag deed ze hier nog eens een schepje bovenop. De aanleiding hiervoor? In Schotland zijn ze bezig met een wetvoorstel dat het makkelijk zou maken voor trans-personen om van gender te kunnen veranderen, maar daar is de schrijfster geen voorstander van.

Misbruik
Volgens Rowling (al staat ze hier niet helemaal alleen voor, aangezien andere mensen ook haar mening delen) zouden bepaalde mannen hier misbruik van kunnen maken om vrouwen lastig te vallen. Op Twitter laat ze weer eens van zich horen.

Zo schrijft Rowling: "De nodige vrouwengroepen hebben goed onderbouwd bewijs gepresteerd om Nicola Sturgeon ervan te overtuigen dat deze nieuwe wetgeving waarschijnlijk negatieve gevolgen zal hebben voor vrouwen en meisjes, vooral de meest kwetsbaren. Dit wordt echter genegeerd. Als deze wetgeving wordt aangenomen en dit uitkomt kan de regering niet zeggen dat ze er niet van op de hoogte waren".



Politici
In haar bericht heeft Rowling het over Sturgeon. Zij is sinds 2014 eerste minister van Schotland en politiek leider van de Scottish National Party. Ook haalt Rowling uit naar Annaliese Dodds, de Voorzitter van de Labour Party van het Verenigd Koninkrijk, met het onderstaande bericht.



Voorbeeld
Om haar argument wat 'extra kracht' te geven kwam Rowling met een voorbeeld en antwoord op een andere tweet, die inmiddels verwijderd is. Zo zegt de schrijfster: "Transgender Kate Dolatowski werd veroordeeld voor poging tot verkrachting van een 10-jarig meisje in 2018. De aanval vond plaats in de wc van een supermarkt op maar een korte autorit van het Schotse parlement vandaan".



NieuwsFilm

meest populair