Steven Spielberg legt uit wat er mis ging bij het 'Jurassic Park'-vervolg

Steven Spielberg legt uit wat er mis ging bij het 'Jurassic Park'-vervolg

Hij had te veel zelfvertrouwen.

Steven Spielberg is een van de meest beroemde filmregisseurs in de geschiedenis. Recent werd hij voor de achtste (!) keer genomineerd voor een Oscar voor de beste regisseur en de elfde (!) keer een nominatie voor de beste film van het jaar. Maar niet alles wat hij aanraakt is goud.

Spielberg maakte de eerste twee Jurassic Park-films, waarvan de eerst een gigantisch succes was en de tweede bepaald niet. The Lost World: Jurassic Park was een vrij matige film en dat erkent Spielberg. In een interview legt hij uit wat er mis ging.

Waarom de film niet slaagde
Tijdens een interview met The New York Times gaat Spielberg in op het gebrek aan succes van The Lost World: Jurassic Park.

"Mijn vervolgen zijn niet zo goed als mijn originele films, want elke keer als ik een vervolg maak, heb ik te veel zelfvertrouwen," begon Spielberg.

"Die film was echt enorm succesvol, bracht veel geld op, wat het vervolg rechtvaardigt. Dus kwam ik binnen met het idee dat wel even te regelen, maar maakte ik een inferieure film."

Toch leidde dat niet tot het einde van de franchise, want inmiddels wachten we op de release van Jurassic World: Dominion. Dat is het zesde deel in de franchise en een film die de oude en nieuwe cast bij elkaar brengt in een wereldwijd avontuur.

NieuwsFilm

meest populair