Nicolas Cage laat zich uit over de kritiek op Marvel en andere superheldenfilms

Nicolas Cage laat zich uit over de kritiek op Marvel en andere superheldenfilms

De acteur deelt duidelijk niet de mening van zijn oom Coppola.

De laatste jaren laten de nodige iconische regisseurs die zich negatief uit over superhelden-films. Martin Scorsese begon hier eigenlijk mee en haalde uit naar Marvel. Andere bekende filmmakers, zoals Francis Ford Coppola, zijn het met hem eens, terwijl andere beroemdheden zich absoluut niet kunnen vinden in de uitspraken Scorsese en zijn aanhang. Nu laat ook Nicolas Cage van zich horen.

Cage was natuurlijk zelf ook te zien als superheld, namelijk in Ghost Rider. Deze film verscheen in 2007, maar Cage keerde eveneens terug voor het vervolg, Ghost Rider: Spirit of Vengeance, in 2011. Helaas voor Cage werden het MCU en het DCEU pas enkele jaren later enorm groot, maar dat betekent niet dat er geen kritiek is.

Afkraken
Elke superheldenfilm brengt namelijk elke keer weer wel een paar honderd miljoen dollar op en gaat zelfs wel vaker over de magische grens van zelfs een miljard dollar heen. Er is dan ook een enorme fanbase, maar regisseurs als Scorsese en Coppola zien de films meer als een 'ritje in een achtbaan' dan echte bioscoop.

Niet zo heel lang geleden liet ook Independance Day-fimmaker Roland Emmerich zich op een soortgelijke manier uit over de populaire blockbusters. De regisseur zei toen nog dat het vandaag de dag behoorlijk lastig is om een project te kunnen en mogen maken als het geen vervolg is op een superheldenfilm.

Reactie
Tijdens een recent interview, waarin Cage voornamelijk zijn nieuwe film, The Unbearable Weight of Massive Talent, promoot, liet hij zich er ook over uit: "Ik snap dat mijn mening wordt gevraagd, want de laatste tijd heeft bijna iedereen het hierover. Het internet staat er vol mee".

"Ikzelf kan enorm genieten van superheldenfilms. Ik ben altijd al een grote fanaat geweest van stripboeken en ik heb altijd gehouden van deze kleurrijke en vermakelijke verhalen. Ik zie het als een 'gezond' iets, want het is wel voornamelijk positief. Ik snap daarom ook niet echt waar alle kritiek vandaan komt. Het belangrijkste is dat deze films mensen goed vermaak en plezier brengen".

Zijn jullie het met Cage eens?

NieuwsFilm

meest populair