'Star Wars': Yoda had een leerling op Dagobah vóór Luke Skywalker

'Star Wars': Yoda had een leerling op Dagobah vóór Luke Skywalker

Dat is pas een onthulling!

Palpatine is een van de gevaarlijkste Sith die de Star Wars-franchise geïntroduceerd heeft. Hij was iemand die heerste door angst te zaaien en deed dat met groot succes. Bijna niemand durfde het tegen hem op te nemen. Gelukkig was er Qi'ra van de Crimson Dawn die zo haar eigen plannen maakte om Palpatine omver te werpen.

Qi'ra rekruteerde meerdere premiejagers en de Knights of Ren voor haar zaak, en iemand die de Archivist heet. Dat personage was in de Star Wars-franchise lange tijd een groot mysterie. Tot nu, want de comic Crimson Reign #3 heeft haar achtergrondverhaal onthuld en dat blijkt niemand minder dan Yoda te bevatten.

Star Wars-verhaal
Voor Order 66 heette de Archivist Madelin Sun. Zij was een Sava (docent en wetenschapper) aan de University Bar-leth, die gespecialiseerd was in het bestuderen van de Dark Side van de Force en zijn oude artefacten. Ze kon de Force voelen en was daardoor succesvol in haar werk. Maar Palpatine verbood alle werk dat te maken had met de Force.

Uiteindelijk vond Qi'ra Madelin als handelaar in afval en wist haar te werven voor de Crimson Dawn. En ze vroeg van haar om Master Yoda te vinden, zodat die kon helpen de Sith te vernietigen.

In basis leek dat een onmogelijke taak, maar Madelin slaagde erin. Met een boel onderzoek, eindeloos veel hulpbronnen en een gevaarlijk verhoor, wist zij Yoda te vinden op Dagobah. Alleen op het moment dat ze daar landde, werd ze aangevallen door een groot monster, dat haar meenam naar de Dark Side Cave waar Luke een visioen van Darth Vader kreeg. Daar zag ze haar eigen visioenen.

Vervolgens leerde Yoda haar over de Force en gaf hij haar een waardevolle les. Hij liet zien dat de Light Side van de Force om compassie draaide en daarmee een balans kon vormen met de Dark Side. Madelin nam die les met haar mee en besloot de locatie van Yoda geheim te houden, claimde zelfs dat hij dood was.

Dat ze hem vond was natuurlijk erg knap en zegt veel over haar personage. En dat Yoda haar leerde over de Light Side van de Force zegt natuurlijk ook veel over de machtige Jedi.

NieuwsFilm

meest populair